Garda mea de corp

Iată, Eu trimit un Înger înaintea ta, ca să te ocrotească pe drum şi să te ducă în locul pe care l-am pregătit. (Exodul 23:20)

În ianuarie 1843, la vârsta de 22 de ani, James White a pornit în plină iarnă pentru a merge să predice într-o regiune în care mesajul despre întoarcerea lui Hristos încă nu ajunsese. Fără bani, fără a avea îmbrăcăminte adecvată pentru sezonul rece, acest tânăr curajos a parcurs o sută şaizeci de kilometri cu calul, pentru a ajunge la locul în care trebuia să ţină o campanie de evanghelizare. Ajuns la destinaţie, el a început de îndată să muncească şi să pregătească tot ce era necesar pentru începerea evenimentului.

Într-o seară, un grup de răufăcători au înconjurat capela în care se desfăşurau întâlnirile şi, când James a început să predice, ei au început să arunce cu bulgări de zăpadă. Cu Biblia şi cu hainele ude, slujitorul lui Dumnezeu şi-a continuat prezentarea, ignorând bătaia de joc a necredincioşilor. La scurtă vreme după aceea, mulţimea de oameni adunaţi acolo a fost câştigată de ardoarea soliei lui puternice, când le-a spus: „Cineva a aruncat înspre mine acest cui seara trecută. Mă rog la Dumnezeu să îl ierte. Suspin după ziua în care această persoană va fi la fel de fericită cum sunt eu în această clipă. De ce să am resentimente pentru această insultă când Stăpânul meu a primit un astfel de cui chiar în mâinile Lui?” Cu lacrimi în ochii, păcătoşii şi-au predat viaţa lui Hristos şi mai mult de o sută de persoane au răspuns apelului lui Dumnezeu în acea seară friguroasă.

După ce s-a terminat întâlnirea, cineva l-a prins de mână şi l-a călăuzit până a trecut de mulţimea de batjocoritori. James nu ştia cine era acea persoană, dar îi părea foarte cunoscută. Everett Dick spune în cartea lui, Founders of the Message [Fondatorii mesajului], că de îndată ce James a trecut de acel grup, „el nu l-a mai văzut pe cel care îl însoţea şi nu a cunoscut niciodată identitatea protectorului trimis din cer”.

Cine crezi că a fost, atunci când mulţimea încălzită a început să ridiculizeze mesajul, dar şi mesagerul? Dumnezeu a fost aproape de el şi i-a trimis un înger curajosului ucenic pentru a-i fi gardă de corp. „Îngerul Domnului tabără în jurul celor ce se tem de El” (Psalmii 34:7). La fel ca el, şi tu ai un înger protector care îţi veghează paşii şi te protejează de multe pericole! Deşi este invizibil, el are grijă de tine!

#protecţiadivină #îngerulmeumăprotejează

Vladimir Polanco
Vladimir Polanco
Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video