Nu îl imita pe „Creştinul cu numele”

Ce înţelegere poate fi între Hristos şi Belial? (2 Corinteni 6:15)

Nu de mult am citit că în timpul Războiului civil din America de Nord, un anume domn era foarte îngrijorat, pentru că el dorea să fie în relaţii bune cu cele două tabere opuse. După ce au trecut câteva zile în care a încercat să afle soluţia la dilema lui, a hotărât să se alăture celor din Nord. Dar, după ce a îmbrăcat uniforma lor, el s-a privit în oglindă şi s-a gândit că era imoral să se lupte cu compatrioţii lui sudişti. Astfel că a hotărât să poarte pantalonii celor din Sud şi vesta celor din Nord; în opinia lui, acest lucru îi permitea să facă parte din ambele tabere în război, fără să îşi rişte viaţa. Mare i-a fost surpriza când cele două armate l-au dat afară.

Prietenul din povestea noastră se numeşte „Creştinul cu numele”, personajul din cartea Călătoria creştinului, de Bunyan. El era un creştin tipic, „un drac în casa lui, un sfânt afară”. Nu ţi se pare că el îşi merita numele dat de Bunyan? Ţi-ar plăcea să fii numit ipocrit în chestiuni spirituale sau în alte domenii?

Apostolul pune următoarea întrebare: „Nu vă înjugaţi la un jug nepotrivit cu cei necredincioşi. Căci ce legătură este între neprihănire şi fărădelege? Sau cum poate sta împreună lumina cu întunericul? Ce înţelegere poate fi între Hristos şi Belial? Sau ce legătură are cel credincios cu cel necredincios?” (2 Corinteni 6:14, 15). În alte versiuni ale Bibliei, acest pasaj este tradus astfel: „Nu există niciun acord, nu poate fi nicio prietenie, nu există nicio înţelegere, nu poate fi niciun pact” între Hristos şi Satana. Cu alte cuvinte, un tânăr creştin nu are nevoie să facă paradă pentru a influenţa, folosind vesta de la Isus şi pantalonii de la Satana. Întotdeauna trebuie să folosim hainele prin care putem fi identificați ca soldaţi ai armatei Mielului lui Dumnezeu.

Domnul nostru nu are nevoie de tineri care oscilează între bine şi rău, între biserică şi lume, între lumină şi întuneric. El are nevoie de tineri care au o credinţă fermă, care nu ezită între două părţi în faţa atacurilor vrăjmaşului. „Dumnezeu are nevoie de soldaţi în armata Lui. Dumnezeu are nevoie de bărbaţi care, atunci când trebuie să ia decizii importante, vor fi la fel de credincioşi ca acul busolei faţă de pol” (Mărturii pentru biserică, vol. 3, cap. 44, p. 505). Eşti unul din acei tineri? Sau poate eşti unul care îl imită pe „Creştinul cu numele”?

#credinţătare #credinţa

Vladimir Polanco
Vladimir Polanco
Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor