Avantajele celui care crede

Încredeţi-vă în Domnul, Dumnezeul vostru, şi veţi fi întăriţi. (2 Cronici 20:20)

A spune „am citit deja” acea carte poate fi o afirmaţie relativ falsă. Una dintre cărţile mele preferate este Divina vindecare, de Ellen White. Deja am citit-o în întregime de trei ori. În perioada în care am scris Lucas: el Evangelio de la gracia [Luca: Evanghelia harului], am reluat din nou cartea şi am găsit zeci de afirmaţii pe care nu le-am mai remarcat până atunci. Aş vrea să îţi împărtăşesc câteva din ele: „Evanghelia simplifică într-un mod minunat problemele vieţii.”

Ce adevăr minunat, nu-i aşa? Evanghelia nu doar că îţi poate dărui mântuirea veşnică, ci, în plus, ea te poate ajuta să faci faţă problemelor obişnuite, din viaţa de zi cu zi. Cu alte cuvinte, a crede în Isus nu doar că îţi oferă şansa să trăieşti în veşnicie, ci şi să ai o viaţă mai bună aici. Iată un exemplu concludent!

Revista Psychologyand Psychiatry Research a publicat un articol în care se scotea în evidenţă credibilitatea afirmaţiei făcute în Divina vindecare. În opinia cercetătorilor care au realizat studiul, rugăciunea şi credinţa în Dumnezeu constituie o sursă de îmbunătăţire a stării de sănătate a celor care suferă de un anume tip de tulburare psihiatrică. David H. Rosmarin, profesor de psihiatrie la Universitatea Harvard, spune că a crede în Dumnezeu aduce o ameliorare a stării psihice a pacientului, diminuează riscul de depresie şi previne suicidul.

Studiul, realizat pe o sută cincizeci şi nouă de pacienţi, arată că cei care nu cred în Dumnezeu prezintă o întârziere de două ori mai mare în a răspunde pozitiv la tratamentul lor în comparaţie cu cei care admit că au credinţă în Dumnezeu.

Isus a spus: „Eu am venit ca oile să aibă viaţă şi s-o aibă din belşug” (Ioan 10:10). Credinţa în El îţi deschide uşa spre adevărata fericire. Acum, în perioada cea mai plină a vieţii tale – tinereţea – tu poţi să îţi dezvolţi şi să îţi aprofundezi credinţa în Domnul şi astfel, poţi să îţi foloseşti facultăţile mentale în toată plinătatea lor, aşa cum te-a înzestrat Dumnezeu. Cuvintele lui Iosafat continuă să fie valabile şi în zilele noastre, în secolul XXI: „Încredeţi-vă în Domnul, Dumnezeul vostru, şi veţi fi întăriţi” (2 Cronici 20:20).

Dacă vei face acest lucru, totul va fi mult mai simplu pentru tine.

#încrede-teînDumnezeu

Vladimir Polanco
Vladimir Polanco
Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video