Avantajele celui care crede

  Încredeţi-vă în Domnul, Dumnezeul vostru, şi veţi fi întăriţi. (2 Cronici 20:20)

  A spune „am citit deja” acea carte poate fi o afirmaţie relativ falsă. Una dintre cărţile mele preferate este Divina vindecare, de Ellen White. Deja am citit-o în întregime de trei ori. În perioada în care am scris Lucas: el Evangelio de la gracia [Luca: Evanghelia harului], am reluat din nou cartea şi am găsit zeci de afirmaţii pe care nu le-am mai remarcat până atunci. Aş vrea să îţi împărtăşesc câteva din ele: „Evanghelia simplifică într-un mod minunat problemele vieţii.”

  Ce adevăr minunat, nu-i aşa? Evanghelia nu doar că îţi poate dărui mântuirea veşnică, ci, în plus, ea te poate ajuta să faci faţă problemelor obişnuite, din viaţa de zi cu zi. Cu alte cuvinte, a crede în Isus nu doar că îţi oferă şansa să trăieşti în veşnicie, ci şi să ai o viaţă mai bună aici. Iată un exemplu concludent!

  Revista Psychologyand Psychiatry Research a publicat un articol în care se scotea în evidenţă credibilitatea afirmaţiei făcute în Divina vindecare. În opinia cercetătorilor care au realizat studiul, rugăciunea şi credinţa în Dumnezeu constituie o sursă de îmbunătăţire a stării de sănătate a celor care suferă de un anume tip de tulburare psihiatrică. David H. Rosmarin, profesor de psihiatrie la Universitatea Harvard, spune că a crede în Dumnezeu aduce o ameliorare a stării psihice a pacientului, diminuează riscul de depresie şi previne suicidul.

  Studiul, realizat pe o sută cincizeci şi nouă de pacienţi, arată că cei care nu cred în Dumnezeu prezintă o întârziere de două ori mai mare în a răspunde pozitiv la tratamentul lor în comparaţie cu cei care admit că au credinţă în Dumnezeu.

  Isus a spus: „Eu am venit ca oile să aibă viaţă şi s-o aibă din belşug” (Ioan 10:10). Credinţa în El îţi deschide uşa spre adevărata fericire. Acum, în perioada cea mai plină a vieţii tale – tinereţea – tu poţi să îţi dezvolţi şi să îţi aprofundezi credinţa în Domnul şi astfel, poţi să îţi foloseşti facultăţile mentale în toată plinătatea lor, aşa cum te-a înzestrat Dumnezeu. Cuvintele lui Iosafat continuă să fie valabile şi în zilele noastre, în secolul XXI: „Încredeţi-vă în Domnul, Dumnezeul vostru, şi veţi fi întăriţi” (2 Cronici 20:20).

  Dacă vei face acest lucru, totul va fi mult mai simplu pentru tine.

  #încrede-teînDumnezeu

  Vladimir Polanco
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

  Publicate astăzi