Ce ai sub haină?

Dumnezeule, ai milă de mine, păcătosul! (Luca 18:13)

Beth Whaanga este de o frumuseţe exuberantă. Părul ei este blond ca soarele; ochii ei albaştri concurează cu frumuseţea unei plaje caraibiene. La treizeci şi trei de ani, ea putea fi confundată cu uşurinţă cu o tânără de douăzeci de ani. Este aproape femeia ideală. Problema este că sub această splendoare exterioară se află ceva cu totul diferit: corpul ei poartă semnele luptei împotriva cancerului.

La începutul anului 2014, Beth a hotărât să arate lumii partea ascunsă a vieţii ei. Cu acordul soţului ei, ea a publicat două fotografii pe pagina de Facebook. În prima, ea pare foarte impunătoare, datorită machiajului şi rochiei de culoare roşu regal, care îi scoate în evidenţă silueta. În a doua fotografie, se văd foarte clar cicatricile unei femei care a supravieţuit unei bătălii crunte împotriva unei boli grozave. Comparând cele două poze, contrastul este izbitor, de parcă ar fi vorba de două femei diferite. Ceea ce se vede la suprafaţă nu reflectă întotdeauna ce este în interior.

Tu ce ai sub haină? Deşi părem strălucitori în ochii lumii, ca fiinţe în stare bună şi desăvârşiţi, adevărul este că, în interior, noi purtăm boli în stare terminală, ravagii cauzate de cancerul păcatului. Prorocul Isaia, descriind starea noastră, declară: „Din tălpi până-n creştet, nimic nu-i sănătos, ci numai răni, vânătăi şi carne vie, nestoarse, nelegate şi nealinate cu untdelemn” (Isaia 1:6). Aşa arată viaţa noastră interioară. De aceea este vital să recurgem la Dumnezeu fără ipocrizie şi să ne recunoaştem condiţia noastră: suntem păcătoşi.

Poate că şi tu te întrebi: ce să fac acum cu această boală?

Iată soluţia: „Veniţi totuşi să ne judecăm, zice Domnul. De vor fi păcatele voastre cum e cârmâzul, se vor face albe ca zăpada; de vor fi roşii ca purpura, se vor face ca lâna” (Isaia 1:18). Puţin contează ce ascunzi sub haina ta, Dumnezeu este gata să îţi vindece toate cicatricile lăsate de păcat. Dacă Satana te acuză şi îţi spune că eşti un mare păcătos, scoală-te, înalţă-ţi glasul şi spune: „Da! Sunt un mare păcătos, dar am un Mântuitor mare.”

#IsusMântuitorulmeu

Vladimir Polanco
Vladimir Polanco
Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video