Lumină în întuneric

Robert J. Van de Graaff

Tot aşa să lumineze şi lumina voastră înaintea oamenilor, ca ei să vadă faptele voastre bune şi să slăvească pe Tatăl vostru care este în ceruri. (Matei 5:16)

Aparatul său a schimbat viaţa oamenilor şi continuă să ajute la dezvoltarea pe plan tehnologic şi ştiinţific. La fel şi noi, în mâinile Specialistului acestui univers, putem deveni instrumente aducătoare de pace şi speranţă în inimile celor descurajaţi. Suntem creaţi să fim canale de lumină pentru cei ce se sting în întuneric. Conectează-te azi la Sursa supremă şi încălzeşte-i pe toţi cu razele divine ale dragostei Sale.

De când a fost inventat, generatorul electric a reprezentat un instrument important în viaţa oamenilor. Îmi aduc aminte foarte bine importanţa pe care profesorul de fizică o acorda capitolului dedicat generatorului.

Născut chiar în această zi, 20 decembrie, însă cu mai bine de o sută de ani în urmă, fizicianul american Robert J. Van de Graaff a fost cel care a inventat generatorul de înaltă tensiune, care astăzi îi poartă numele.

Van de Graaf a copilărit în oraşul Tuscaloosa, statul Alabama, alături de trei fraţi mai mari, toţi jucători de fotbal. Mezinul nu le-a urmat exemplul, continuându-şi studiile conştiincios şi dând dovadă de o statornicie remarcabilă de la o vârstă fragedă.

După terminarea studiilor, a lucrat o vreme ca inginer la Alabama Power Company, dar nu s-a mulţumit cu atât, ci a călătorit la Paris pentru a-şi continua studiile la Universitatea Sorbona.

În urma a şase ani de studiu, de perseverenţă şi muncă, Robert Van de Graaff a construit dispozitivul pentru care a rămas în istorie.

Geany-Raul Niţu, Alexandria

366like
366like
„366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment).Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor