Înțelepciunea, mai de preț decât tăria

Alexandre Gustave Eiffel – creatorul Turnului Eiffel

Noi toţi privim cu faţa descoperită, ca într-o oglindă, slava Domnului şi suntem schimbaţi în acelaşi chip al Lui, din slavă în slavă, prin Duhul Domnului, (2 Corinteni 3:18)

Există un Creator mai mare decât Gustave Eiffel. Există un Creator datorită căruia ne putem bucura de nopţi înstelate, de zăpadă şi de soare. Există un Creator datorită căruia am luat fiinţă. Haideţi să trăim în aşa fel încât oamenii să poată vedea imaginea Creatorului reflectată în noi.

În momentul în care auzim numele Eiffel, ne gândim instantaneu la Franţa şi la măreţia turnului său reprezentativ. Însă te-ai întrebat vreodată care este istoria din spatele săuî Probabil că puţini sunt cei care ştiu că numele acestui turn a fost dat chiar după numele celebrului său creator, Gustave Eiffel.

Eiffel a crescut într-o familie de chimişti, petrecând mult timp împreună cu tatăl său la locul de muncă. Spre adolescenţă, Eiffel a făcut o pasiune pentru istorie şi literatură, dar, intr-un final, a decis să urmeze cursurile unei prestigioase universităţi de inginerie din Franţa.

După absolvire, a lucrat împreună cu unchiul său, Michel Perret, în Dijon. În scurt timp, a ajuns să proiecteze diferite construcţii, printre care şi măreţul Turn Eiffel.

Cătălin Timar, Letca (Sălaj)

366like
366like
„366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment).Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video