Alege cariera care îți place!

Vincenzo Bellini – compozitor italian

Căci Eu ştiu gândurile pe care le am cu privire la voi, zice Domnul, gânduri de pace, şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde. (Ieremia 29:11)

De mic, Bellini a ştiut exact ceea ce voia să facă. Acesta a fost visul lui şi l-a îndeplinit cu succes. Care este visul tău? Poate că ţi-este greu să răspunzi la această întrebare, însă ştiu pe cineva care te cunoaşte mai bine decât te cunoşti tu însuţi.

Pe la vârsta de 14-15 ani, adolescenţii încep, în general, să-şi pună întrebări mai serioase în legătură cu traseul pe care îl vor urma în viaţă. Unii se hotărăsc mai devreme, iar alţii mai târziu. Însă foarte puţini sunt aceia care, de mici copii, au un vis pe care reuşesc să-l împlinească.

Născut pe data de 3 noiembrie 1801, fiul organistului Rosario Bellini, Vincenzo, începe studiul teoriei muzicale la vârsta de numai 2 ani, iar al pianului la 3 ani. La vârsta de 6 ani, începe să compună.

Vincenzo Bellini şi-a dedicat întreaga viaţă muzicii, lăsând în urma sa lucrări ce au depăşit barierele timpului. A fost unul dintre creatorii operei belcanto, alături de Gioacchino Rossini şi Gaetano Donizetti. Chiar şi R. Wagner, care, în general, detesta muzica italiană, a apreciat Norma. Această operă este considerată cea mai reuşită operă a lui Bellini. Cea mai reprezentativă bucată a ei este aria Casta Diva, având un impact extraordinar asupra auditoriului.

Compozitorul italian a scris lucrări pentru teatrul italian şi parizian, iar operele lui se remarcă prin evidenţierea personajelor feminine nedreptăţite de destin.

Miriam Bob, Cluj-Napoca

366like
366like
„366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment).Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor