Curățenie generală

Ziua Mondială a Curăţeniei

Zideşte în mine o inimă curată, Dumnezeule, pune în mine un duh nou şi statornic! (Psalmii 51:10)

Probabil că în timp ce ai citit acest text, ţi-ai dat seama că viaţa ta necesită o „curăţenie generală” acum, la început de toamnă. Poţi să începi acest proces cu privire la fiecare segment din viaţa ta chiar în acest moment. Aceasta ar putea deveni ziua deciziei tale. Roagă-L pe Dumnezeu să curăţească întreaga ta fiinţă de tot ce te ţine departe de El!

Începutul fiecărui anotimp aduce cu sine curăţenia generală a casei, în fiecare familie. Gospodinele îşi rezervă un timp special în care îşi dau toată silinţa ca locuinţa să recapete viaţă, iar membrii familiei să păşească în următorul anotimp cu bucurie şi, bineînţeles, în curăţenie.

În 1993, Organizaţia Naţiunilor Unite a lansat Ziua Mondială a Curăţeniei, în data de 23 septembrie. Sărbătoarea are menirea de a inspira şi de a îndemna comunităţile să cureţe, să îmbunătăţească şi să protejeze ambientul lor.

Cred că noi trăim în timpul ultimelor zile: zile agitate, stresante, bolnăvicioase, superficiale. Din punct de vedere spiritual, avem nevoie de o „curăţenie generală” în viaţa noastră. „Cum îşi va ţine tânărul curată cărarea: îndreptându-se după Cuvântul Tău” (Psalmii 119:9). Este singura modalitate. Avem nevoie de curăţenie pentru a lăsa în urmă ceea ce ne ţine în pustietatea lumii şi pentru a adopta valorile care ne vor conduce spre Ţara Promisă. „Ferice de cei cu inima curată, căci ei vor vedea pe Dumnezeu” (Matei 5:8). O umblare personală şi zilnică cu Hristos este singura sursă care poate să alimenteze biruinţa noastră spirituală.

Tania Micoţi, Chinari (Mureş)

366like
366like
„366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor