Călătorie în jurul lumii

Fernando Magellan – prima călătorie în jurul lumii

Căci așa ne-a poruncit Domnul „Te-am pus ca să fii Lumina neamurilor, ca să duci mântuirea până la marginile pământului ” (Faptele apostolilor 13:47)

Al doilea călător eşti tu! Astăzi, poţi alege dacă vei face din viaţa ta o călătorie specială, la care oamenii şi Dumnezeu să privească cu apreciere sau dacă vei naufragia în ofertele lumii, irosindu-ţi sănătatea şi talentele. Hristos te cheamă să fii lumină. Tu trebuie să duci astăzi, unei lumi în continuă degradare, vestea bună a mântuirii!

Primul gând care îţi trece prin minte când ştii că urmează să pleci într-o călătorie poate să fie unul de nostalgie, deoarece o să fii departe de casă. În această zi, ne vom opri asupra a două călătorii şi a doi călători.

Primul călător este celebrul navigator Fernando Magellan. Acesta a fost un nobil de origine portugheză, care a reuşit să iniţieze prima călătorie în jurul lumii, pornind în această călătorie la 20 septembrie 1519, în fruntea unei flotile spaniole formată din 5 nave şi 265 de marinari. În timpul călătoriei, Magellan a fost ucis, iar din flotilă a reuşit să termine călătoria doar o corabie. Victoria, cu 18 oameni la bord. Regele Spaniei l-a înnobilat pe El Cano, comandantul Victoriei şi i-a oferit ca blazon globul pământesc pe care scria Primus Circumedisti me („Tu m-ai înconjurat primul”). Călătoria s-a putut realiza şi datorită invenţiei lui Magellan, care a elaborat un sistem de semnalizare datorită căruia corăbiile din flotilă nu s-au pierdut una de alta.

Ca urmare a acestei călătorii s-a produs o revoluţie în geografie, fiind descoperit Oceanul Pacific şi dovedindu-se că cea mai mare parte din suprafaţa globului nu este ocupată de uscat, ci de ocean.

Ruben Mişcuţă, ITA, Cernica

366like
366like
„366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment).Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor