Fericit sau trist?

Scott Fahlman – inventator al emoticoanelor grafice

Bucuraţi-vă întotdeauna! (1 Tesaloniceni 5:16)

Folosim tot mai des emoticoane în SMS-uri sau în mesajele online de pe Facebook, Skype, Whatsapp, Viber etc., dar cât de fericiţi suntem? Cât de des mai zâmbim în afara mediului online? Haideţi ca astăzi să zâmbim, să râdem şi să fim fericiţi.

Poate că numele lui Scott nu îţi spune prea multe, dar simbolurile cu fața zâmbitoare și fața tristă îţi spun suficient. El este primul care a folosit într-un text emoticoanele smiley.

Fahlman a studiat informatica în cadrul Universităţii Carnegie Mellon şi a dus o muncă de pionierat în planificare automată, reţele semantice si reţele neuronale.

Pe data de 19 septembrie 1982. Într-un mesaj, a folosit pentru prima dată aceste simboluri pentru a distinge în textele online glumele de textele serioase. De ce a făcut lucrul acesta? În cadrul universităţii, când comunicau, în unele discuţii se mai spuneau şi glume, dar, neavând acele semne care să indice că replica este o glumă, se ajungea uneori la supărări.

Pentru a arăta preocupare pentru amuzamentul în cadrul comunicării online, în anul 2007, Fahlman, împreună cu mai mulţi colegi, a organizat un concurs recompensat cu Premiul pentru inovaţie în domeniul comunicării interpersonale asistată de calculator. Premiul a fost numit Smiley.

George-Cătălin Ciurea, Curtişoara (Olt)

366like
366like
„366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment).Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor