Mâini înzestrate

Ben Carson – omul care a salvat vieţi

Doamne, Tu eşti Dumnezeul meu; pe Tine Te voi înălţa! Laud Numele Tău, căci ai făcut lucruri minunate; planurile Tale făcute mai dinainte s-au împlinit cu credincioşie. (Isaia 25:1)

Ben Carson a vindecat mulţi oameni. Marele Medic ne cheamă la El ca să ne vindece inima, întrebarea este: Am făcut tot ce puteam mai bine pentru a-L urma?

Poate că nu toţi avem voinţa să ajungem unde ne-am propus. Pe parcursul drumului, renunţăm pentru că ni se pare prea greu. Dar unii au muncit foarte mult pentru a-şi atinge ţintele. Cel mai bun exemplu este Ben Carson.

Doctorul Benjamin Carson s-a născut pe data de 18 septembrie 1951 în Detroit, într-o familie săracă. La vârsta de 8 ani, tatăl lui a părăsit familia. Ben a suferit foarte mult. Cu toate acestea, mama sa a insistat ca el şi fratele său, Curtis, să citească cel puţin două cărţi pe săptămână şi să nu se uite la mai mult de trei emisiuni TV. Această educaţie timpurie a adus realizări mari în viaţa lui Carson. După multă muncă, a reuşit să îşi atingă ţelul de a deveni doctor. Chiar dacă este „de culoare”, lucrul acesta nu l-a împiedicat să-şi atingă ţintele.

Ben Carson este cunoscut în toată lumea pentru prima separare a unor gemeni siamezi, uniţi în partea superioară a capului. Este licenţiat al Universităţii Yale si al Facultăţii de Medicină de la Universitatea din Michigan. A fost director al Secţiei de neurochirurgie pediatrică a prestigiosului spital „Johns Hopkins”. El a spus: „Gândind cutezător, putem să ne transformăm pe noi şi lumea în care trăim.”

Sara Letiţia Scumpu, Zimnicea

366like
366like
„366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment).Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video