Cusătura lui Dumnezeu

Elias Howe – inventarea maşinii de cusut

Toate văduvele l-au înconjurat plângând şi i-au arătat hainele şi cămăşile pe care le făcea Dorea pe când era cu ele. (Faptele apostolilor 9:39)

Deşi numele lui nu mai spune multe generaţiei de azi, Elias Howe a lăsat o urmă vizibilă asupra omenirii. Maşina de cusut are nevoie în special de ac şi aţă, instrumente folosite pentru a confecţiona articole de îmbrăcăminte. La fel te poate folosi Isus ca pe un instrument în mâna Lui. Tu trebuie doar să-I accepţi chemarea. Fii unealta Lui!

Cu siguranţă ai văzut măcar o dată în viaţă o maşină de cusut sau poate chiar bunica ta are una acasă. În vremurile îndepărtate, femeile aveau o mare bucurie când se aşezau la maşină şi începeau să croiască haine pentru familiile lor.

Ceea ce poate nu ştiai este că maşina de cusut a fost inventată de un inginer englez, care a făcut publică creaţia lui chiar pe data de 10 septembrie, cu mai bine de 100 de ani în urmă: Elias Howe. Acesta şi-a petrecut anii copilăriei şi ai adolescenţei lucrând ca ucenic într-o fabrică de textile din Lowell. Mai târziu, s-a mutat la Cambridge, Massachusetts, pentru a lucra ca mecanic auto împreună cu vărul său. După un an de muncă în Massachusetts, a fost luat ca ucenic de către un maestru mecanic specializat în fabricarea şi repararea ceasurilor şi a altor instrumente de precizie. Acesta a fost serviciul care i-a inspirat măreaţa idee de a crea maşina de cusut.

Dorinţa de a cunoaşte şi de a încerca lucruri noi a fost mereu în mintea lui, conducându-l la zeci de încercări fără de care nu ar fi reuşit niciodată să iasă învingător. Howe a câştigat medalia de aur la Expoziţia de la Paris şi a fost decorat cu Legiunea de Onoare de Napoleon al IlI-lea pentru invenţia sa.

Estera Gabriela Dunăreanu, Ciupercenii Vechi (Dolj)

366like
366like
„366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment).Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video