Influențat de Dumnezeu

Frederick Denison Maurice – scriitor şi teolog englez

Încrede-te în Domnul din toată inima ta şi nu te bizui pe înţelepciunea ta! (Proverbele 3:5)

Dorind să fie influenţat de Dumnezeu, F. D. Maurice s-a pus la dispoziţia Lui, predicând şi scriind despre puterea divină. Prin influenţa sa i-a determinat pe mulţi să afirme despre el că este „cea mai mare minte de la Platon încoace”. Dumnezeu doreşte să facă lucruri măreţe prin tine, de aceea încrede-te în El şi lasă-L să îţi influenţeze viaţa!

Ai observat cât de uşor pot fi unii oameni influenţaţi în râu şi cât de greu este să influenţezi pe cineva în bine. Contează mult de cine ne lăsăm influenţaţi şi pe cine respingem. O influenţă bună îţi deschide ochii, pe când una rea te orbeşte.

Pe data de 29 august 1805, la Normanston, Suffolk, s-a născut fiul unui ministru unitarian, pe nume Frederick Denison Maurice. Înciuda influenţei tatălui său care nu dorea ca el să apuce drumul Bisericii Anglicane, în anul 1823, tânărul Maurice a fost admis la Trinity College, deşi numai membrii bisericii puteau obţine o diplomă de acolo. De acolo, el s-a transferat la Trinity Hall unde, în 1827, a obţinut o diplomă în drept civil.

În cele din urmă, Maurice s-a decis să obţină hirotonirea anglicană. Intrând la Exeter College, la Oxford, a obţinut o a doua diplomă, în 1831, iar trei ani mai târziu a fost hirotonit. A crezut în doctrina despre Trinitate, dovadă afirmaţia lui: „Nu doar cred în unitatea Trinităţii, dar găsesc în ea centrul tuturor convingerilor mele.”

Alin Cătinean, Târgu Mureş

366like
366like
„366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment).Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video