Unu pentru toți!

Winston Churchill – prim-ministru al Marii Britanii

Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul lui Fiu, pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viaţa veşnică. (Ioan 3:16)

Dacă Churchill a fost atât de recunoscător pentru eforturile acelor piloţi, oare noi cât de recunoscători ar trebui să îi fim lui Isus Hristos pentru darul vieţii veşnice? în lupta dintre bine şi rău, El a ales să se jertfească pentru mine şi pentru tine, astfel încât să fim salvaţi, I-ai mulţumit vreodată pentru lucrul acesta? Fă-o acum!

Întotdeauna mi-a plăcut mottoul: „Toţi pentru unu şi unu pentru toţi.” Şi am văzut de multe ori cum prima parte a fost pusă în aplicare, dar mai puţin partea în care câţiva ar trebui să se sacrifice sau să le slujească celor mai mulţi.

Data de 20 august 1940 ne duce cu gândul înapoi în istorie, plasându-ne în perioada celui de-al Doilea Război Mondial. Prim-ministrul Marii Britanii, Winston Churchill, care, înainte de a se afirma în politică, avea un grav defect de vorbire, a susţinut unul dintre faimoasele sale discursuri din timpul războiului.

El a afirmat: „Niciodată atâţia oameni nu au datorat atât de mult unui număr atât de mic de semeni de-ai lor.”

Churchill a făcut referire la eforturile piloţilor din Royal Air Force, care au fost un pivot important în lupta aeriană dintre forţele germane şi cele britanice. Cu ajutorul acestor piloţi iscusiţi, duşmanul a fost învins, iar multe vieţi au fost salvate.

Alin Cătinean, Târgu Mureş

366like
366like
„366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment).Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video