Mai este și o a treia posibilitate?

3 august 1914 – Consiliul de Coroană votează neutralitatea

Nicio slugă nu poate sluji la doi stăpâni; căci sau va urî pe unul şi va iubi pe celălalt, sau va ţine numai la unul şi va nesocoti pe celălalt. Nu puteţi sluji lui Dumnezeu şi lui Mamona. (Luca 16:13)

Planeta noastră a intrat în lupta dintre bine şi rău, dintre Fiul luminii şi fiul întunericului. Sacrificiul de la cruce ne asigură de înfrângerea răului, dar acesta nu o poate accepta în tăcere. Până la bătălia finală, războiul va fi purtat zilnic în fiecare suflet. Problema este că „nu există teren neutru în univers: fiecare centimetru pătrat, fiecare fracţiune de secundă sunt revendicate de Dumnezeu şi contrarevendicate de Satana” (C. S. Lewis). De partea cui vei fi azi?

Vi s-a întâmplat să fiţi nevoiţi să alegeţi între două variante dintre care niciuna să nu vă convină şi să vă întrebaţi dacă mai există şi o a treia posibilitate?

Pe 3 august 1914, la iniţiativa regelui Carol I, Consiliul de Coroană al României s-a întâlnit la castelul Peleş pentru a dezbate problema implicării României în Primul Război Mondial. Rezultatul? S-a votat cu o majoritate zdrobitoare în favoarea neutralităţii.

Termenul de neutralitate provine din latina medievală, ne uter („nici unul, nici celălalt”), şi a fost definit în doctrină ca situaţia statelor care, în timp de război, nu iau parte la luptă, ci continuă să întreţină relaţii paşnice cu toate statele, inclusiv cu beligeranţii.

Iulia-Gabriela Alexandru, Bacău

366like
366like
„366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment).Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor