Nu autosuficienței!

Leonardo da Vinci

Tot ce găseşte mâna ta să facă, fă cu toată puterea ta! (Eclesiastul 9:10 p.p.)

Azi, spune nu autosuficienţei sau mulţumirii de sine şi stabileşte-ţi standarde înalte, ţintind perfecţiunea în tot ceea ce faci. Şi nu uita să te bucuri de lucrul tău!

În 1452, se naşte în Toscana Leonardo da Vinci. Despre copilăria lui nu se ştiu prea multe. A devenit vegetarian din copilătie: „M-am lepădat de la o vârstă fragedă de folosirea cărnii şi va veni vremea când oamenii ca mine vor vedea ca pe o crimă uciderea animalelor, la fel cum astăzi considerăm uciderea oamenilor.”

La 14 ani, intră ucenic în atelierul lui Verrocchio. Se pare că era extrem de talentat şi la muzică. Era un lucru obişnuit pentru el să înceapă multe proiecte şi să nu le mai finalizeze. Tot el a scris: „Oamenii geniali încep opere mari. Oamenii harnici le finalizează.”

Leonardo lucra uneori de dimineaţă până seara, fără a mânca, după aceea urmând câteva zile în care nu picta deloc: „Oamenii cu un înalt geniu sunt cei mai activi atunci când muncesc cel mai puţin.” Studiile sale se regăsesc în circa 13 000 de pagini, cuprinzând schiţe de aripi şi pantofi pentru mers pe apă, compoziţii pentru pictură, studii de animale, plante, disecţii de organe, maşini de război sau de zburat, arhitectură.

Leonardo a fost în permanenţă un spirit creator, cu o viziune ciudată, neînţeleasă în vremea lui, dar dovedită extraordinar de inspirată peste veacuri: „L-am ofensat pe Dumnezeu şi am jignit omenirea, întrucât munca mea nu a atins calitatea la care putea să ajungă.”

Aurel Mumoiu, Târgu Jiu

366like
366like
„366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment).Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor