Visuri la înălțime

Edmund Hillary

Du-mă pe stânca pe care n-o pot ajunge, căci este prea înaltă pentru mine! (Psalmii 61:2)

„Mi-a fost frică de multe ori, dar am transformat frica într-un factor stimulator şi nu am lăsat-o să mă paralizeze”, a declarat ulterior. Deşi părea că totul îi stă în cale, ambiţia lui de a-şi împlini visul a fost mai mare decât frica de eşec. îndrăzneşte să-ţi trăieşti visul şi mergi cu Dumnezeu! Doar cu El vei rezista pe culmile înalte.

Atingerea a ceea ce pare imposibil de atins a fost întotdeauna una dintre marile provocări umane. Cel mai înalt punct de pe pământ, la o altitudine de 8 848 de metri deasupra nivelului mării, este vârful Everest.

Edmund Hillary s-a născut la 20 iulie 1919 în oraşul neozeelandez Auckland. Pasiunea pentru alpinism a apărut încă din adolescenţă, atunci când îşi petrecea iernile escaladând masivele muntoase din Noua Zeelandă. Era timid şi nu se împrietenea uşor cu băieţii de vârsta lui, aşa că s-a refugiat în literatura de aventură şi în excursii.

La 16 ani, în timpul unei excursii cu colegii de liceu, şi-a descoperit pasiunea pentru munte, iar mai târziu, student fiind, a încheiat prima sa expediţie prin escaladarea vârfului Ollivier. Meseria şi-a ales-o în funcţie de pasiunea sa pentru escaladări, devenind apicultor, o îndeletnicire care îi permitea să muncească vara şi să colinde munţii iarna.

A luat parte la cel de-al Doilea Război Mondial, a fost grav rănit, dar s-a refăcut şi a revenit la pasiunea lui pentru munte. Visul de a păşi pe „acoperişul lumii” a devenit realitate abia în 29 mai 1953, ora 11:30. Atunci a ajuns pe cel mai înalt pisc, alături de şerpaşul Tenzing Norgay.

Mădălina Lidia Peicu, Balta Sărată (Teleorman)

366like
366like
„366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment).Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video