O viață în Hristos

Richard Buckminster Fuller – inventatorul domului geodezic

Pot să se mute munţii, pot să se clatine dealurile, dar dragostea Mea nu se va muta de la tine şi legământul Meu de pace nu se va clătina, zice Domnul, care are milă de tine. (Isaia 54:10)

În toate încercările, avem un ajutor care nu lipseşte niciodată. El nu ne lasă să luptăm singuri cu ispita. Urechea credinţei poate auzi glasul Lui zicând: „Am suferit întristările tale, am trecut prin luptele tale şi am plâns şi Eu. Să nu crezi că eşti singur şi părăsit. Deşi suferinţa ta nu mişcă nicio coardă sensibilă în vreo inimă de pe pământ, priveşte la Mine şi vei trăi.”

Când auzim de arhitectură, ne gândim la creaţie, la o „sculptură” pentru locuit. Astăzi este celebrat un număr de ani de la naşterea lui Richard Buckminster Fuller. Acesta a lucrat şi a realizat numeroase invenţii sau a perfecţionat altele, mai ales în domeniul arhitecturii şi al designului industrial, dintre care cea mai cunoscută este domul geodezic. El a fost cel de-al doilea preşedinte al Organizaţiei Mensa, o organizaţie internaţională nonprofit a oamenilor cu un IQ peste medie.

De-a lungul întregii sale vieţi, Fuller a fost intens preocupat de întrebarea: „Are umanitatea vreo şansă de a supravieţui suficient de mult şi de plin de succes pe planeta Pământ şi, dacă da, cum o va face?” Considerându-se el însuşi un individ obişnuit, fără mijloace financiare deosebite şi fără riduri academice, Fuller a ales deliberat devotarea vieţii sale acestei cauze. A căutat mereu să descopere ceea ce ar putea face un individ obişnuit pentru a îmbunătăţi condiţiile de trai ale omenirii acolo unde organizaţii mari şi puternice, precum guvernele sau companiile private, nu erau capabile să atingă acest deziderat.

Vlad Ştefan, Piatra-Neamţ

366like
366like
„366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment).Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor