Luptă!

George Orwell – scriitor

Dacă slăbeşti în ziua necazului, mică îţi este puterea. (Proverbele 24:10)

Chiar dacă toţi aleg să se compromită şi nu au curajul de a riposta, poţi lua exemplul lui George Orwell care a ales să îşi piardă dintre prieteni pentru a spune ce credea. El a dorit o schimbare şi faptul că a îndrăznit să îşi păstreze punctul de vedere, în opoziţie cu cei din timpul lui, arată că avea un caracter demn de admirat. Tu eşti gata să lupţi pentru ceea ce crezi?

În viaţă ai două posibilităţi. Una e să te conformezi regulilor, iar a doua să alegi altceva. George Orwell, pe numele real Eric Arthur Blair, a ales să fie diferit de majoritatea contemporanilor săi. A criticat sistemul politic prin satiră, stârnind astfel controverse.

Născut în India, în oraşul Motihari, în 1903, Eric a fost al doilea fiu al familiei. Încă din timpul studiilor, a publicat diverse articole în reviste. A călătorit în Franţa, în Anglia şi în Spania, unde s-a înrolat în război. În acest timp, a publicat mai multe reportaje, printre care şi „Drumul către Wigan Pier” (1937) şi „Omagiu Cataloniei” (1938).

Cartea care a avut cel mai mare succes este cea intitulată ,,Ferma animalelor”, publicată în 1945. În această carte el construieşte o satiră contemporană, o fabulă în care sistemul comunist este aspru criticat, autorul folosindu-se de animale pentru a prezenta realităţile acelor timpuri. Revista Time a inclus cartea aceasta între cele mai bune 100 de romane scrise în limba engleză între 1923 şi 2005, pe poziţia cu numărul 31. ,,Ferma animalelor” a câştigat Premiul „Hugo” retrospectiv în 1996 şi este inclusă între marile cărţi ale Occidentului.

Felicia Ciochindel, Motoci (Dolj)

366like
366like
„366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment).Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor