Dragostea lui Dumnezeu

Peter Sigerius – farmacist şi botanist

Daca vei trece prin ape, Eu voi fi cu tine și râurile nu te vor îneca; dacă vei merge prin foc, nu te va arde și flacăra nu te va aprinde. (Isaia 43:2)

O lecţie importantă pe care o putem extrage din viaţa lui Peter Sigerius este aceea că oricât de multe neplăceri am avea în viaţă şi oricât de greu ar fi, cu devotament şi speranţă în Dumnezeu, putem excela în ceea ce ne-am propus să facem cu viaţa noastră.

Fiecare om păşeşte cel puţin o dată în viaţă într-o farmacie, unde primeşte sfaturi şi remedii pentru problemele de sănătate.

Peter Sigerius, născut în 3 iulie 1759 în Braşov, este considerat întemeietorul botanicii farmaceutice din Transilvania. Născut într-o familie cu vechi tradiţii de aurari şi angajaţi ai Administraţiei municipale din Braşov, el îi urmează pe bunicul şi tatăl său în ocupaţia de aurar. După tragicul deces al părinţilor, în 1773, unchiul său îl trimite ca ucenic la aurarul Samuel Talb. Neplăcându-i meseria aceasta, doreşte să-şi continue studiile şi ajunge la Sibiu. Se angajează ca servitor la consilierul guvernamental Von Huttern, primind promisiunea că-i vor fi plătite studiile cât timp avea să lucreze acolo.

Din 1873, studiază farmacologia la Universitatea din Viena. Este interesat mai ales de plantele medicinale, acestea fiind principala temă a revistei publicate de el în 1791, Siben-Burgische Quartabsch, prima revistă ştiinţifică din Transilvania. Aceasta prezenta o gamă largă de plante medicinale specifice zonei, clasificate după sistemul marelui farmacist Carol von Llimme.

Narcisa Tăpălog, LTA, Craiova

366like
366like
„366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment).Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video