Fără frică în echilibru (in)stabil

Charles Blondin

Vă las pacea, vă dau pacea Mea. Nu v-o dau cum o dă lumea. Să nu vi se tulbure inima, nici să nu se înspăimânte. (Ioan 14:27)

Blondin a învăţat echilibristica prin exerciţiu. Hotărârea şi motivaţia interioară l-au ajutat să aibă succes. Dacă vrei şi tu să mergi pe „frânghie”, trebuie să porneşti. Dacă vrei să nu cazi, trebuie să-ţi păstrezi echilibrul. Dacă vrei să ai echilibrul perfect, apucă-te de exerciţii. Dacă vrei să faci exerciţiile corect, cere ajutorul Domnului. Astfel, fric. Îţi va dispărea oricât de îngustă ar fi puntea.

Ai mers vreodată pe o bârnă sau pe o „punte” îngustă deasupra vreunei ape învolburate? Cum te-ai simţit? Nu-i aşa că frica era cu atât mai mare, cu cât lăţimea locului pe care puneai piciorul era mai mică?

Francezul Charles Blondin, pe numele său real Jean Franşois Gravelet (n. 1824), după ce şi-a început exerciţiile de acrobaţie la Şcoala de Gimnastică din Lyon, a devenit „mica minune” a unui circ. De ce „mica minune”? Pentru că la doar cinci ani avea o „experienţă” de şase luni în acrobaţie. în 1855, Blondin s-a mutat în SUA şi s-a angajat la un circ din New York.

Blondin a anunţat că în data de 30 iunie 1859 va traversa Cascada Niagara mergând doar pe o frânghie. La data cu pricina, mii de gură-cască au venit să vadă „marea minune”. Unii au fost convinşi de eşecul francezului, iar alţii nu se îndoiau de izbânda sa. Blondin a traversat fără probleme.

Toate succesele pe care le-a avut s-au datorat talentului, dar şi unui alt element: mii de ore de exerciţiu pentru a învăţa echilibrul pe lucruri instabile.

Viorel Dascălu, Târgu Neamţ

366like
366like
„366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment).Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video