Din întuneric la lumină

Philip Doddridge – compozitor şi evanghelist

Şi puterea ta să ţină cât zilele tale! (Deuteronomul 33:25)

Puterea lui Dumnezeu a este la dispoziţia ta. Încrede-te şi astăzi în ea şi vei birui!

Optsprezece din cei nouăsprezece copii ai Monicăi Doddridge au murit la vârsta copilăriei. Când cel de-al doisprezecelea copil a venit pe lume, în data de 26 iunie 1702, medicii l-au declarat mort. Aşezat lângă mama lui, care nu voia să se despartă de el, copilul a început să scâncească. Atunci, Monica l-a închinat pe Philip lui Dumnezeu. întimpul copilăriei, i-a povestit fiului ei istorioarele Bibliei, învăţându-1 despre Dumnezeu.

Philip a fost exclus din şcoală din cauza sărăciei, iar visul lui de a deveni un slujitor al Domnului părea ruinat. înainte de a lua o decizie finală, Philip a pus deoparte o zi în care să se roage. în timp ce se ruga, a sosit o scrisoare din partea unui domn bogat care promitea să se ocupe de educaţia lui.

La 27 de ani, Philip a fost chemat să fie capelanul unei universităţi din Anglia. A ezitat din cauza sănătăţii şubrede. însă, în timp ce se plimba, a auzit un copil citind din Deuteronomul 32:25:„Puterea ta să ţină cât zilele tale.” A înţeles că Dumnezeu nu-1 va lăsa niciodată fără ajutorul Lui şi a acceptat slujba.

Sute de studenţi veneau în fiecare an la universitatea aceea pentru a asculta predicile lui Philip şi pentru a sta în preajma acestui titan al rugăciunii.

Dorin Cristea, Botoşani

366like
366like
„366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment).Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video