Toate ale mele sunt cu mine

Bill Moggridge – designerul primului laptop

De aceea daţi-vă şi voi toate silinţele ca să uniţi cu credinţa voastră fapta; cu fapta, cunoştinţa; cu cunoştinţa, înfrânarea; cu înfrânarea, răbdarea; cu răbdarea, evlavia; cu evlavia, dragostea de fraţi; cu dragostea de fraţi, iubirea de oameni. Căci, dacă aveţi din belşug aceste lucruri în voi, ele nu vă vor lăsa să fiţi nici leneşi, nici neroditori în ce priveşte deplina cunoştinţă a Domnului nostru, Isus Hristos. (1 Petru 1:5-8)

Preocuparea pentru binele altora i-a adus lui Moggridge celebritatea. Poţi ajuta oamenii prin donaţii sau rezolvându-le o problemă sau poţi ajuta oamenii făcându-le viaţa mai uşoară, mai fumoasă şi mai împlinită. Caută azi să fii cel care face lucrurile mai simple pentru cineva!

Când primul computer a fost pus în funcţiune, acesta avea mărimea unui apartament. Realizatorul primului laptop din lume, William „Bill” Grant Moggridge, s-a născut în 25 iunie 1943, la Londra, şi a fost designer, autor şi educator, cofondator al Companiei de design IDEO şi directorul Cooper-Hewitt, National Design Museum din New York.

În 1969, Moggridge a fondat prima sa companie, Moggridge Associates, având sediul la propriul domiciliu. în1972, a proiectat primul său computer, un minicomputer personal, care nu a fost produs pe scară largă, în 1982, a proiectat primul laptop din lume. Grid Compass, un computer pliabil care a fost folosit şi pe naveta spaţială Discovery, în 1985. Pentru acesta, a primit din partea National Design Awards Premiul Prince Philip Designers.

Moggridge a realizat şi designul minical-culatoarelor de birou de la CompuDesk, precum şi al telefoanelor mobile Dancall DCT 5 000.„Dacă există un principiu simplu, uşor, care leagă tot ceea ce am realizat, acesta este interesul meu pentru oameni şi relaţia lor cu lucrurile”, a mărturisit el.

Dorin Cristea, Botoşani

366like
366like
„366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment).Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor