Moștenirea lui Dumnezeu

Johannes Gutenberg – inventatorul tiparului cu litere mobile

Şi acum, fraţilor, vă încredinţez în mâna lui Dumnezeu şi a Cuvântului barului Său, care vă poate zidi sufleteşte şi vă poate da moştenirea împreună cu toţi cei sfinţiţi. (Faptele apostolilor 20:32)

Johannes Gutenberg şi-a lăsat amprenta în istorie. La rândul tău, eşti chemat astăzi să faci parte din moştenirea lui Dumnezeu şi prin tine, prin simplitatea şi naturaleţea ta, oamenii să cunoască harul şi dragostea Domnului Isus.

Poate că îţi aduci aminte cu nostalgie de prima carte pe care ai citit-o în copilărie şi probabil, cu uimire. Îţi aminteşti şi conţinutul acesteia.

E posibil ca părinţii să-ţi fi povestit în copilărie că Johannes Gutenberg este inventatorul tiparului cu litere mobile din metal. Acesta s-a născut în data de 24 iunie 1400, într-o familie de condiţie bună, tatăl său fiind negustor.

Întrucât se născuse într-o familie bogată, micul Johannes a învăţat să citească de la o vârstă fragedă, un fapt deosebit de rar în vremurile acelea, când singurii ştiutori de carte erau călugării şi unele personaje din clasa aristocrată.

Gutenberg a marcat ca nimeni altul întreaga cultură şi civilizaţie, fiind, dintr-un anumit punct de vedere, „părintele cărţilor”. Chiar dacă a avut de înfruntat multe obstacole spedfice acelor timpuri, el ne-a lăsat o moştenire care fascinează şi astăzi.

Corina Brănişteanu, LTA, Craiova

366like
366like
„366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment).Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video