Să fii numărul unu

Wilma Rudolph – atletă de performanţă

Domnul te va face să fii cap, nu coadă; întotdeauna vei fi sus, şi niciodată nu vei fi jos, dacă vei asculta poruncile Domnului, Dumnezeului tău, pe care ţi le dau astăzi, dacă le vei păzi şi le vei împlini. (Deuteronomul 28:l3)

În lumea sportului, Wilma a fost un exemplu în ceea ce priveşte optimismul, tenacitatea şi dorinţa aprinsă de a fi pe primul loc. Experienţa ei ne marchează şi pe noi şi ne dă un imbold. în plus, noi avem şi un atu. Suntem fii şi fiice ale lui Dumnezeu, iar El ne-a creat ca să fim cap şi niciodată coadă. Nu-L dezamăgi! Alege-L pe El zi de zi şi vei fi pe primul loc!

Îmi amintesc şi acum de zilele copilăriei, când alergam pe stradă, vrând să vedem care este cel mai rapid, care ajunge primul, având chiar şi adidaşi de „viteză”.

Wilma Rudolph s-a născut în anul 1940, într-o zi asemenea celei de azi, fiind cel de-al douăzecilea copil dintre cei 22 ai familiei. Familia ei era săracă, dar decentă şi plină de virtuţi şi a luptat pentru educaţia fiecărui copilaş în parte. Naşterea Wilmei a fost prematură, iar fericirea copilăriei i-a fost ştirbită din cauza problemelor de sănătate care au lăsat-o cu un picior paralizat.

Educaţia plină de optimism şi visul ei de a alerga şi de a fi pe locul unu nu i-au dat pace. Wilma a perseverat prin terapie şi exerciţiu fizic până când a fost vindecată complet. Apoi, în sfârşit, a început să se antreneze cu adevărat pentru a deveni o adetă de performanţă. La vârsta de 20 de ani, visul ei a devenit realitate. A câştigat o medalie de aur la Jocurile Olimpice de la Roma, în anul 1960.

Gabriela-Alina Neacşu, Madrid

366like
366like
„366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment).Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video