Spune-le și altora!

Jacques-Yves Cousteau – oceanograf şi cercetător

Du-te acasă la ai tăi şi povesteşte-le tot ce ţi-a făcut Domnul şi cum a avut milă de tine. (Marcu 5:19)

Crezi că eşti prea tânăr pentru a-i urma exemplul? Cousteau a scris prima sa carte la vârsta de 13 ani, în urma unei excursii în Mexic. Crezi că viaţa ta este searbădă şi monotonă? Priveşte „minunile” din jurul tău (fie că sunt plante, animale sau oameni)! Iar dacă este şi Dumnezeu prezent în inima ta, cu siguranţă ai o viaţă extraordinară. Un singur lucru mai ai de făcut: împărtăşeşte experienţele tale celor din jur!

Pământul este degradat de păcat, dar urmele creaţiei lui Dumnezeu pot fi văzute încă.

Jacques-Yves Cousteau, născut în data de 11 iunie 1910, a iubit natura şi lumea acvatică în special, căreia i-a dedicat viaţa sa. Dorinţa lui cea mai mare a fost să le descopere oamenilor locurile cele mai ascunse şi mai inaccesibile din ocean. A îmbunătăţit, a modernizat şi a inventat echipamente necesare scufundării, transportului subacvatic şi colectării de date. A condus diverse studii despre poluarea oceanului planetar şi a luptat împotriva deversării deşeurilor în râuri şi mări.

Cu vasul Calypso, a explorat mările şi oceanele lumii, ajungând şi la Constanţa, de unde a demarat un proiect de studiu asupra poluării Mării Negre şi a Dunării la gurile sale. Proiectul s-a concretizat în 1990-1992 prin înfiinţarea Rezervaţiei Deltei Dunării. Descoperirile şi cercetările sale sunt adunate în 50 de cărţi, două enciclopedii, mai multe filme de lung metraj şi peste 120 de documentare. „Când un om are ocazia să trăiască o viaţă extraordinară, nu are niciun drept să o ţină doar pentru el; are obligaţia să o împărtăşească cu ceilalţi”, a spus Cousteau odată.

Mirela Dascălu, Târgu Neamţ

366like
366like
„366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment).Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video