Care este temelia ta?

Turnul din Pisa

De aceea, pe oricine aude aceste cuvinte ale Mele şi le face, îl voi asemăna cu un om cu judecată, care şi-a zidit casa pe stâncă. A dat ploaia, au venit şuvoaiele, au suflat vânturile şi au bătut în casa aceea, dar ea nu s-a prăbuşit, pentru că avea temelia zidită pe stâncă. (Matei 7:24,25)

Pe ce fel de teren vei construi caracterul tău azi? Va fi pe stâncă sau pe noroi şi nisip? Deşi pare mai dificil, alege stânca! Pe termen lung, costul va fi mult mai ieftin şi te va scuti de probleme.

Turnul din Pisa a fost planificat ca o clopotniţă pentru Domul din Pisa şi a fost proiectat să stea vertical. Construcţia lui a început în 9 iunie 1173. După doisprezece ani de la punerea pietrei de temelie, când construcţia ajunsese la etajul al treilea, din cauza proastei calităţi a solului, constituit din noroi argilos şi nisip, tumul a început să se încline în direcţia sud-est. Timp de o sută de ani, construcţia a fost stopată. Următoarele patru etaje au fost construite oblic, pentru menţinerea echilibrului. După aceea, construcţia a trebuit să fie întreruptă din nou, până în 1372, când a fost finalizată.

Turnul are o înălţime de 56 de metri, cu o grosime a zidului la bază de 4,09 metri şi o greutate de 14.453 de tone. Construcţia se deosebeşte de turnurile pătrate, obişnuite în Italia centrală şi este în contrast cu turnurile ascuţite din nordul Europei. Turnul a fost ridicat din 14.200 de tone de marmură albă de Carrara şi are şapte clopote, care nu au mai fost folosite de mult timp din cauza pericolului de prăbuşire.

Lorel Atomei, Bacău

366like
366like
„366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment).Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video