Perseverență în momente dificile

Novak Djokovic – tenismen

Dacă vezi un om iscusit în lucrul lui, acela poate sta lângă împăraţi, nu lângă oamenii de rând. (Proverbele 22:29)

Dacă războiul nu l-a împiedicat pe Novak să renunţe la visul lui, ce lucruri ne-ar putea determina pe noi să renunţăm şi să nu ne împlinim visurile? Să perseverăm în bine şi în împlinirea voii lui Dumnezeu!

Tatăl meu mi-a insuflat şi pasiunea pentru sport, unul dintre sporturile practicate şi care îmi place fiind tenisul. Pe 22 mai este ziua de naştere a unui mare campion al tenisului, care ne poate învăţa o lecţie.

În 1987, la Belgrad, s-a născut cel care a devenit numărul unu al tenisului mondial, Novak Djokovic. Încă de mic, a fost observat de Jelena Gencic, o tenismenă celebră a fostei Iugoslavii, aceasta ajutându-l şi antrenându-l. La cumpăna anilor 2000, Belgradul a fost ţinta unor bombardamente în urma cărora familia Djokovic a fost nevoită să se ascundă în subsolul casei unde locuiau. Se pare că acest eveniment l-a determinat pe Novak să meargă mai departe spre visul său de a face performanţă în tenis. „Am încercat să privesc zilele acele. Într-un fel pozitiv. Nu puteam merge la şcoală, dar aveam mai mult timp să joc tenis”, a povestit el.

La vârsta de 14 ani, Novak a reuşit să devină triplu campion european – la simplu, dublu şi împreună cu echipa. în 2011, a ajuns pentru prima dată pe prima poziţie a clasamentului mondial. Tot el a creat Fundaţia „Novak Djokovic” pentru a ajuta copiii dezavantajaţi din Serbia să dobândească o educaţie bună.

George-Cătălin Ciurea, Curtişoara (Olt)

366like
366like
„366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment).Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video