Scut și sabie

Isaac Newton

Au primit Cuvântul cu toată râvna și cercetau Scripturile în fiecare zi… (Faptele apostolilor 17:11 u.p.)

Isus a folosit puterea rezultată din studierea Scripturii. Ellen G. White, sub inspiraţie, a declarat: „Înţelegerea începe cu studiul Scripturii, sub conducerea Duhului, prin folosirea puterilor raţiunii şi înţelegerii pe care vi le-a dat Dumnezeu. Deschideţi, aşadar, cu reverenţă Cartea: ea este Cuvântul lui Dumnezeu.” Prietene, fă din studiul Bibliei un obicei zilnic şi nu vei duce niciodată lipsă de sabie şi scut în confruntarea dintre adevăr şi minciună!

Aş vrea să-ţi vorbesc în această dimineaţă despre un om fără de care fizica, mecanica şi astronomia nu ar exista în forma actuală. Numele lui a fost Isaac Newton. Acesta a afirmat la finalul vieţii lui: „Nu ştiu cum arăt eu în faţa lumii, dar mie mi se pare că sunt doar un băiat care se joacă pe malul mării şi se distrează căutând din timp în timp pietricele mai colorate decât de obicei sau o scoică roşie, în timp ce marele ocean al adevărului se întinde necunoscut în faţa mea.”

Newton a căutat să descopere acest ocean toată viaţa lui. Creditat cu ridul de cea mai sclipitoare minte a secolului al XVII-lea, acesta a postulat cele trei legi ale mecanicii clasice şi legea gravitaţiei, punând bazele dinamicii şi astrofizicii. Newton mai avea o mare pasiune: studiul Bibliei! El a crezut într-un Creator care a stat la baza organizării universului şi a legilor care îl guvernează şi a înţeles importanţa studierii profeţiilor din Daniel şi Apocalipsa. Principiile biblice şi comorile care se află ascunse în Biblie fac din fiecare tânăr un soldat valoros în armata lui Hristos. Să nu uităm că noi nu avem de luptat cu carnea şi sângele, ci împotriva stăpânitorului acestui veac întunecos.

Isac Ciprian, Alexandria

366like
366like
„366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment).Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor