Secretul succesului

George Müller

Cheamă-Mă, şi-ţi voi răspunde şi îţi voi vesti lucruri mari, lucruri ascunse, pe care nu le cunoşti. (Ieremia 33:3)

Secretul succesului lui George Müller a fost rugăciunea. S-a rugat pentru orice lucru, mic sau mare, şi a aşteptat răspunsul la rugăciunile sale.

Biografiile oamenilor care au făcut din viaţa lor simplă o continuă umblare cu Dumnezeu m-au fascinat întodeauna. Aceşti oameni ai credinţei au ales să savureze Scriptura şi să petreacă o bună parte a fiecărei dimineţi în comuniune cu Dumnezeu.

O astfel de persoană a fost George Müller, un tânăr german care, din cauza alcoolului şi a femeilor, ajunsese să fure bani de la cei apropiaţi lui. Un coleg de la universitate i-a povestit despre Dumnezeu. încântat de comoara găsită, Müller şi-a dedicat viaţa misiunii, copiii orfani devenind centrul lui de interes. Mijloacele financiare au lipsit mereu, însă chiar aceste lipsuri au întărit încrederea lui Muller în rugăciune. Pactul lui cu Dumnezeu a fost ca niciodată să nu ceară ajutor de la oameni, ci doar de la El. De multe ori, nu era nimic pe masa orfanilor, şi cu toate acestea mâncarea nu a întârziat niciodată mai mult de 30 de minute.

Ca rezultat al rugăciunii, Müller a îngrijit 10.024 orfani şi a înfiinţat 117 şcoli cu educaţie creştină pentru peste 120.000 de copii. Müller a murit la 92 de ani. În semn de onoare, fabricile şi instituţiile din Bristol au fost închise, zeci de mii de oameni putând fi prezenţi la înmormântarea celui care a fost tatăl multor orfani.

Florina Movileanu, Germania

366like
366like
„366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment).Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video