Alege-ți un model

Constantin Ciopraga

Şi viaţa veşnică este aceasta: să Te cunoască pe Tine, singurul Dumnezeu adevărat, şi pe Isus Hristos, pe care L-ai trimis Tu. (Ioan 17:3)

Domnul Isus Hristos ne-a promis că, dacă vom privi la El, vom avea viaţa veşnică. Dacă îl alegem pe El ca model, viaţa ne va fi schimbată şi condusă pe drumul spre ţinta noastră: mântuirea. Astăzi, nu vrei să alegi să priveşti la El?

În familia unor oameni simpli din Paşcani, a venit pe lume un copil în data de 12 mai 1916. Acesta a devenit renumitul istoric, critic literar, poet şi prozator Constantin Ciopraga.

Între anii 1942-1946 a fost prizonier al trupelor sovietice. Din 1949, Ciopraga a predat la Facultatea de Filologie din Iaşi, fiind asistent, lector, conferenţiar şi, mai apoi, profesor. A fost rector al Institutului Pedagogic din Suceava şi director onorific al Institutului de Filologie Română din Iaşi.

Deşi a trecut prin dificulăţi. Constantin Ciopraga a fost o persoană de succes. Când a fost întrebat dacă a existat o persoană căreia îi datorează reuşita sa, a răspuns:,,Am avut o învăţătoare căreia îi păstrez o foarte respectuoasă amintire. Din încurajările dascălilor mei, am priceput şi mai limpede că voi putea face ceva.”

Ciopraga a afirmat că „toată viaţa avem nevoie de modele”. Fiecare om are nevoie de îndrumare şi încurajare. De cele mai multe ori, exemplele ni le alegem singuri.

În cazul acestui om de valoare, au existat profesori care au ştiut să îi insufle dragostea pentru cunoaştere. Dumnezeu a pus în noi capacitatea de a alege. Avem obligaţia de a o folosi cu responsabilitate, alegând şi modelele spre care să privim.

Mihaela Radu, Bucureşti

366like
366like
„366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment).Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor