Sfârșitul celui de-al doilea război mondial

Toate îşi au vremea lor şi fiecare lucru de sub ceruri îşi are ceasul lui. (Eclesiastul 3:1)

Acum este timpul să muncim, să reparăm drumurile care duc spre Hristos, să construim împreună locuinţe pentru veşnicie. Urmează cea mai mare sărbătoare din istorie, dar pentru asta Dumnezeu te cheamă să munceşti împreună cu El. Hai, la treabă! Sărbătorim mai târziu.

În data de 9 mai 1945, la Berlin s-a semnat actul de capitulare necondiţionată a Germaniei, act care a marcat sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial, război ce a cauzat moartea a peste 70 de milioane de oameni, circa 3% din populaţia lumii, la vremea aceea. Alte sute de milioane de oameni au fost răniţi sau au rămas infirmi.

Ziua de 9 mai a fost desemnată de Stalin zi de sărbătoare naţională în Rusia. După trei ani, sărbătoarea a fost anulată pentru a concentra toate puterile şi forţa de muncă la reabilitarea ţării. Abia în 1965, ziua de 9 mai a redevenit zi de sărbătoare naţională.

Pentru a contribui la înflorirea ţării, oamenii „au renunţat” la dreptul lor legitim de a sărbători ziua victoriei. Ţara era în şantier – oraşele şi drumurile trebuiau reconstruite. Pentru a avea un viitor mai bun a fost nevoie ca oamenii să jertfească ceva din prezentul lor.

În urmă cu 2000 de ani, la Golgota, Isus a semnat cu sângele Său actul de răscumpărare. Ar fi trebuit sărbătorită obţinerea victoriei în cel mai mare război din istoria universului. Dar Isus nu ne-a lăsat prea mult timp de sărbătoare şi ne-a trimis la lucru: „Duceţi-vă şi faceţi ucenici din toate neamurile” (Matei 28:19).

Lilian Tverdohleb, Braşov

366like
366like
„366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment).Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor