Ultimul zbor al lui Hindenburg

Şi voi, copii ai Sionului, bucuraţi-vă şi veseliţi-vă în Domnul, Dumnezeul vostru, căci El vă va da ploaie la vreme, vă va trimite ploaie timpurie şi târzie ca odinioară. (Iod 2:23)

Noi suntem generaţia ultimului zbor în călătoria către CASĂ, destinaţia noastră finală. Spre deosebire de pasagerii dirijabilului, noi avem posibilitatea de a alege să supravieţuim. Pentru a primi din abundenţă ploaia timpurie şi ploaia târzie, trebuie să avem o pregătire specială în viaţa spirituală.

Lakehurst, 6 mai 1937. Este ora 19:25. Cu două minute în urmă, Hindenburg a început operaţiunile de coborâre. Aparatul se afla la numai 20 de metri de sol. Deodată, în spatele lui se înalţă brusc o flamă. Se aud câteva explozii şi, în câteva secunde, dirijabilul se transformă într-o uriaşă torţă.

Strigătele de groază ale pasagerilor se amestecă cu acelea ale mulţimii prezente, cu sirenele pompierilor şi ale maşinilor poliţiei. Un val gros de fum învăluie apoi carcasa prăbuşită, iar cei prezenţi asistă neputincioşi la sfârşitul tragic al celui mai mare dirijabil construit vreodată.

Zeppelinul LZ129, botezat Hindenburg, avea la bord 97 de persoane. Doar 62 au fost salvate. Mai multe persoane au supravieţuit datorită spargerii depozitelor de apă, fapt ce le-a protejat de arsuri.

„Ploaia timpurie produce convertirea, ploaia târzie dezvoltă un caracter asemenea lui Hristos. Prin rugăciune şi credinţă, trebuie să căutăm necontenit să obţinem Duhul Sfânt. Dacă nu adoptăm o atitudine care să ne permită primirea atât a ploii timpurii, cât şi a ploii târzii, ne vom pierde sufletul, iar răspunderea ne va aparţine în exclusivitate.” (Ellen G. White)

Sara Soare, Bragadiru (Ilfov)

366like
366like
„366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment).Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor