Vacanță de la faptele rele

Ziua Internaţională a Muncii

Veniţi ia Mine, toţi cei trudiţi şi împovăraţi, şi Eu vă voi da odihnă. (Matei 11:28)

Orice încercare a omului de a se salva nu produce altceva decât stres şi oboseală spirituală. Odihna şi pacea pot fi găsite numai atunci când acceptăm faptul că doar Dumnezeu ne poate ierta şi schimba inima.

VACANŢA! Aşa-i că o aşteptaţi şi voi? Până atunci, haideţi să ne bucurăm de o zi liberă – 1 mai. Poate sunteţi curioşi să aflaţi ce e cu data aceasta.

Pe 1 mai 1886, sute de mii de manifestanţi au protestat pe întreg teritoriul SUA, cerând reducerea timpului de muncă. Rezultatul: circa 35 de mii de muncitori au câştigat dreptul la ziua de muncă de 8 ore, fără reducerea salariului. Trei zile mai târziu, în contextul unor incidente violente, au fost ucişi mai mulţi poliţişti şi civili.

Îmi amintesc un verset în care Domnul spune că Sabatul este un semn care arată că El este Cel care ne sfinţeşte (Exodul 31:13). Sabatul nu este doar un semn care ne aminteşte de creaţie şi ne arată că toate binecuvântările materiale vin din mâna Lui. Este un simbol pentru mântuirea de care au parte toţi cei ce acceptă harul lui Dumnezeu şi lucrarea Duhului Sfânt în viaţa lor. Salvarea nu este obţinută prin lucrările noastre, ci le este oferită tuturor celor care acceptă lucrarea pe care Isus a făcut-o în favoarea lor, lucrare continuată de Duhul Sfânt (Efeseni 2:8,9). El a murit pentru ca noi să fim eliberaţi de puterea pe care păcatul o are asupra noastră şi pentru a ne da pace. Acum, trebuie doar să ne cerem drepturile.

Ştefan Bărbuceanu, ITA, Cernica

366like
366like
„366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment).Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor