Mergem înainte, nu înapoi

„De aceea vă spun: Nu vă îngrijoraţi de viaţa voastră, gândindu-vă ce veţi mânca sau ce veţi bea (…) Oare nu este viaţa mai mult decât hrana?” (Matei 6:25)

Odată cu încheierea anului şcolar, în 1979, doi studenţi colportori, Maung Maung şi Saw Thein, au acceptat provocarea de a merge în Moegote pentru a propovădui Evanghelia. Moegote este în Myanmar de Sus (Burma), cam la 720 de kilometri depărtare de capitală. Când au fost pregătiţi să plece, profesorul le-a spus că avea o rudă care trăia în satul Pauttaw Sakan, în drumul spre Moegote. „Dacă aveţi nevoie de ajutor, el vă poate fi de folos.” l-a scris o scrisoare pe care să o ducă cu ei.

Cei doi au pornit în călătorie şi au ajuns în Mandalay – al doilea oraş ca mărime din Burma – în ziua următoare şi au stat peste noapte în biserica adventistă de acolo. Dimineaţa şi-au dat seama că aveau bani doar cât să ajungă în satul Pauttaw Sakan, nu şi pentru a ajunge la Moegote. Aşa că la ora 11, a doua zi, au ajuns în Pauttaw Sakan. Le era foame, dar nu mai aveau bani. Aşa că au hotărât să îl caute pe verişorul profesorului lor. Un sătean i-a îndrumat spre restaurantul pe care îl deţinea verişorul profesorului. Au intrat în restaurant şi i-au dat plicul proprietarului. Acesta a citit scrisoarea şi apoi le-a pus masa.

În timp ce mâncau, verişorul i-a întrebat despre genţile lor şi de inventarul la cărţi. A spus că ar vrea să vadă şi el cărţile şi a cumpărat mai multe. Apoi le-a spus că pot lua un taxi până în Moegote.

În maşină, şoferul i-a întrebat încotro voiau să meargă, iar ei au răspuns:

– Noi mergem la Moegote ca să vindem cărţi religioase.

– Sunteţi creştini? a întrebat el.

– Da, a venit răspunsul.

Şi pentru că în Moegote nu aveau asigurată cazare, şoferul s-a oferit să îi ducă la managerul lui, care era creştin, pentru a se ocupa de cazarea lor.

Când şoferul i-a lăsat la destinaţie, l-au întrebat cât îi datorau, iar el a spus: „Nimic!” L-au lăudat amândoi pe Domnul. În timpul verii, fiecare din cei doi a strâns bani pentru taxele şcolare şi, mai important decât atât, oamenii din Moegote aveau acum cărţi despre Dumnezeu în casele lor.

Maung Maung Htay, Myanmar

366like
366like
„366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment).Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video