Vioara orfanului

Liviu Prunaru – violonist

Dar Tu vezi, căci Tu priveşti necazul şi suferinţa ca să iei în mână pricina lor. în nădejdea Ta se lasă cel nenorocit şi Tu vii în ajutorul orfanului. (Psalmii 10:14)

De multe ori suntem tentaţi să ne victimizăm, gândindu-ne la viaţa pe care o avem sau la lucrurile pe care nu le avem. Ne plângem adesea din cauza anumitor circumstanţe cumplite pe care nu le putem controla. Dumnezeu promite că ne vine în ajutor. Încrede-te în Tatăl orfanilor şi îţi vor izbuti planurile.

Dacă iubiţi muzica clasică, aţi auzit de violonistul român Liviu Prunaru. Însă, dacă numele lui nu vă spune prea multe, despre instrumentele celebrilor lutieri Guamieri şi Stradivarius aţi auzit cu siguranţă. Aceste viori sunt extrem de rare. Liviu Prunaru este unul dintre puţinii violonişti care au şansa să cânte la o asemenea „bijuterie”.

Violonistul s-a născut în data de 18 aprilie 1969, la Craiova. De la 6 ani, a început să studieze vioara la Liceul de Artă din oraş, sub îndrumarea mai multor profesori dedicaţi.

După mulţi ani de studiu şi perseverenţă, astăzi, Liviu Prunaru este un solist violonist de renume, câştigător a numeroase premii naţionale şi internaţionale, concert maestru în Orchestra „Concertgebouw” din Amsterdam şi profesor de vioară la Academia „Menuhin” din Gstaad (Elveţia). Este şi cetăţean de onoare al Craiovei, un om cu care se mândreşte întreaga ţară.

Aş vrea să mai dezvălui ceva. La 9 ani, Liviu a rămas orfan. A trecut printr-o perioadă foarte dificilă după şi-a pierdut mama. împreună cu tatăl său, a trebuit să-l crească pe fratele mai mic, dar, cu ajutorul lui Dumnezeu, a reuşit să depăşească toate aceste greutăţi şi să-şi continue studiile cu multă sârguinţă şi conştiinciozitate.

Gloria Ghidiceanu, Craiova

366like
366like
„366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment).Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video