Creați să fim unici

Leonardo da Vinci

Te laud că sunt o făptură asa de minunată. Minunate sunt lucrările Tale si ce bine vede sufletul meu lucrul acesta! (Psalmii 139:14)

Şi tu poţi fi un Leonardo da Vinci! Trebuie doar să conştientizezi un lucru mic şi aparent neînsemnat: TU EŞTI UNIC. Nu mai există altul ca tine. Dumnezeu ne-a înzestrat cu visuri măreţe şi talente deosebite. Diferenţa o face felul în care cultivăm lucrurile acestea. Alege astăzi să fii strălucit în tot ceea ce faci şi nu renunţa chiar şi atunci când vei cădea. Dumnezeu e alături de tine.

Fiecare om este unic. Dumnezeu ne-a înzestrat cu talente şi capacităţi pe care să le dezvoltăm şi să le folosim pentru slava Lui şi ajutorarea celor din jur.

Leonardo da Vinci s-a născut în Republica Florenţa pe 15 aprilie 1452. A fost cel mai de seamă reprezentant al Renaşterii italiene, un spirit universal: pictor, sculptor, arhitect, muzician, inventator, anatomist, geolog, cartograf, botanist şi scriitor.

Este considerat una dintre marile personalităţi din întreaga istorie a omenirii, geniul său creator şi spiritul inventiv lăsându-şi amprenta asupra epocii sale. Este considerat unul dintre marii inovatori ai picturii şi unul dintre cei mai mari pictori din istorie. Renumele său l-a determinat pe regele Franţei să-l considere un fel de „trofeu”, promiţând că îi va asigura cheltuielile până la sfârşitul vieţii.

Leonardo a fost una dintre acele persoane înzestrate cu farmec, graţie, frumuseţe şi talent, toate realizările sale părând mai degrabă de inspiraţie divină decât izvorâte din aptitudini omeneşti. Artistul emana o graţie infinită în tot ceea ce făcea, iar geniul său atât de strălucitor a rezolvat cu uşurinţă multe dintre problemele pe care le-a studiat.

Anca Dobre, LTA, Craiova

366like
366like
„366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment).Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor