Pentru că ești prețios…

Apple 1

De aceea, pentru că ai preţ în ochii Mei, pentru că eşti preţuit şi te iubesc, dau oameni pentru tine şi popoare pentru viaţa ta. Nu te teme de nimic, căci Eu sunt cu tine… (Isaia 43:4,5 p.p.)

Astăzi, tu ai aceeaşi valoare pe care ai avut-o atunci când Tatăl ceresc a pictat pe chipul tău dragostea Sa. Eşti nespus de preţios în ochii Lui, având o valoare infinită şi nimeni şi nimic nu te poate dezmoşteni sau lipsi de valoarea ta.

Ştiu că azi ai deschis ochii şi ai privit cerul. Însă te întreb acum dacă ai avut dimineţi în care să te trezeşti cu o idee nemaipomenită şi să-ţi propui ca, până la sfârşitul zilei, să iasă ceva nou din mâinile tale?

La data de 11 aprilie 1976, a fost creat primul computer avansat denumit Apple 1, dezvoltat de doi tineri – Steve Wozniak şi Steve Jobs. Acesta a fost vândut la preţul de 666,66 dolari şi avea o placă de circuite, un procesor de 1 MHz, o sursă de curent şi un televizor pe post de monitor.

Apple 1 a fost începutul unei ere magnifice, a erei în care tehnologia a dominat (şi domină) societatea. Putini au fost cei care au crezut în această idee, însă perseverenţa şi dorinţa de a schimba ceva şi de a aduce lumii ceva mai bun au fost mari. În ciuda dificultăţilor, cei doi inventatori nu au renunţat la gândul lor revoluţionar. Aparatul creat de ei a avut o valoare greu de evaluat şi, de-a lungul timpului, invenţia nu şi-a pierdut din valoare.

După doar 14 ani, acelaşi computer a fost vândut la o licitaţie pentru suma de 50 000 de dolari.

Daniela Enciu, Chişinău

366like
366like
„366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment).Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor