Ultima călătorie

Titanic – o călătorie inaugurală

Îngerul Domnului tabără în jurul celor ce se tem de El şi-i scapă din primejdie. (Psalmii 34:7)

Să privim spre arca lui Noe, construită după porunca lui Dumnezeu. Nu a fost realizată cu cea mai sofisticată tehnologie, nici din cele mai bune materiale, şi totuşi a rezistat potopului, adăpostind familia celui care s-a încrezut în El şi care l-a rămas fidel până la moarte. Gândeşte-te! Vei veni în feribotul condus de Dumnezeu ca să fii fericit sau vei rămâne în lume şi te vei lupta pentru supravieţuire? Alege azi ce este bine!

Vasul Titanic a fost cel mai mare pachebot din lume când a plecat în călătoria sa inaugurală din Southampton, Anglia, cu destinaţia New York, pe 10 aprilie 1912. La trei zile de la plecare, la ora 23:40, în data de 14 aprilie 1912, s-a ciocnit de un aisberg şi s-a scufundat. Astfel şi-au pierdut viaţa 1.514 persoane într-unul dintre cele mai cumplite dezastre maritime pe timp de pace din istorie. Numărul mare de victime a fost cauzat, în mare parte, de faptul că, deşi îndeplinea normele vremii, nava avea bărci de salvare suficiente doar pentru 1.178 de persoane. Un număr mare de bărbaţi au murit din cauza protocolului „femeile şi copiii întâi”.

Titanicul a fost proiectat de unii dintre cei mai experimentaţi ingineri şi a folosit una dintre cele mai avansate tehnologii ale vremii. A fost un mare şoc pentru lumea întreagă faptul că, în ciuda măsurilor de siguranţă superioare, Titanicul s-a scufundat. Faptul că acest eveniment nefericit s-a produs în timpul călătoriei inaugurale i-a conferit tragediei o notă ironică.

Victoria Cioacă, Câmpulung Muscel

366like
366like
„366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment).Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor