Turnul Eiffel

Ferice va fi de voi când, din pricina Mea, oamenii vă vor ocări, vă vor prigoni şi vor spune tot felul de lucruri rele şi neadevărate împotriva voastră! Bucuraţi-vă şi înveseliţi-vă, pentru că răsplata voastră este mare în ceruri; căci tot aşa au prigonit pe prorocii care au fost înainte de voi, (Matei 5:11,12)

Dragi prieteni, la fel s-a întâmplat şi cu mesajul Domnului Hristos. Creştinismul, la începuturi, s-a confruntat cu acelaşi tip de reticenţe. Cu toate acestea, apelul Mântuitorului a continuat să mişte inimi şi să schimbe vieţi pentru eternitate. Astăzi, după cum Turnul Eiffel atrage tot mai mulţi turişti, speranţa răspândită şi trăită de urmaşii Galileeanului atrage tot mai mulţi oameni. Eu am ales să merg Acasă. Tu?

În 1889 se împlineau 100 de ani de la Revoluţia Franceză. Cu această ocazie, guvernul francez a hotărât să organizeze o expoziţie universală. Unul dintre planuri a fost ca, la intrarea în Parcul Champ de Mars, să fie construit un edificiu de 300 de metri înălţime. Din cele 100 de proiecte care au participat la licitaţie, proiectul Turnului Eiffel a fost câştigător. La 31 martie, a fost inaugurat Tumul Eiffel, construit de firma ce aparţinea inginerului Gustave Eiffel.

Timp de 41 de ani a fost cea mai înaltă construcţie din lume, fiind detronată abia în anul 1930 de clădirea Chrysler din New York. Un lucru mai puţin cunoscut despre turn este că, din anul 1957, a reuşit să devanseze clădirea Chrysler cu 5,2 metri, prin adăugarea unei antene. Astăzi, turnul măsoară 324 de metri şi este unul dintre simbolurile Franţei, atrăgând anual milioane de turişti şi fiind cea mai populară clădire a Parisului.

La începutul său, turnul a stârnit reticenţe severe din partea lumii boeme pariziene, fiind considerat inestetic şi ineficient. Turnul trebuia să fie dărâmat după 20 de ani, conform contractului, dar a supravieţuit datorită antenei sale de telegraf.

Sergiu Cristian Lazăr, Bucureşti

366like
366like
„366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment).Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor