Planurile Lui să fie și planurile tale

Tora Vasilescu – artistă

Căci Eu ştiu gândurile pe care le am cu privire la voi, zice Domnul, gânduri de pace, şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde. (Ieremia 29:11)

Sunt sigură că ai avut încercări sau răni sufleteşti peste care ţi-ai imaginat că nu o să poţi trece. Sunt însă lucruri şi situaţii care ne ajută şi ne pregătesc pentru viitor. Planurile noastre, de multe ori, nu corespund cu cele ale Creatorului. El ne vrea binele şi de aceea le schimbă în favoarea noastră. Dacă ne facem bine treaba în prezent, dacă scopul nostru este să fim doar călători pe acest pământ şi dorim să moştenim cerul, Dumnezeu ne devine Prieten, Protector şi Călăuzitor. Şi încă ceva: Fii o binecuvântare pentru alţii şi vei fi binecuvântat!

Pe 22 martie, s-a născut Tora Vasilescu. Deşi a picat de două ori examenul de admitere la facultate, fiind o fire foarte muncitoare şi sârguincioasă, s-a prezentat la un casting la Satu Mare şi a fost acceptată. Timp de cinci ani, a jucat doar în roluri principale alături de profesionişti. Ulterior, a intrat la facultate şi a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică „I. L. Caragiale” din Bucureşti.

Tora a reuşit să ajungă atât de departe şi apreciată datorită perseverenţei sale. Şi-a pus mereu ţinte înalte şi nimic nu a împiedicat-o să le atingă. Nu a fost un copil răsfăţat, pentru că nici împrejurările nu au fost prea prietenoase. Mama ei a avut cinci sori si alţi trei copii, iar ea a fost nevoită să locuiască la bunici. În copilărie, a muncit din greu în gospodărie, dar, în acelaşi timp, a învăţat şi a visat cu ochii deschişi la ceea ce voia să devină. „Câteodată mi-e milă de mine. Ce copilărie am avut!” le spunea Tora apropiaţilor. Credeţi că s-a gândit mereu la asta? Bineînţeles că nu! A lăsat trecutul în urmă, orientându-se să valorifice prezentul la maximum. Şi a reuşit.

Ada Checheriţă, ITA, Cernica

366like
366like
„366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment).Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video