Liberi în Domnul

Abolirea sclaviei în China

Purtaţi-vă ca nişte oameni slobozi, fără să faceţi din slobozenia aceasta o haină a răutăţii, ci ca nişte robi ai lui Dumnezeu. (1 Petru 2:16)

V-aţi gândit vreodată cum ar fi să trăim încă în vechime? În vremurile când poporul Israel se afla sub conducerea egiptenilor, iar sclavia era un lucru obişnuit? Cât de mult ne-am fi dorit atunci să fim eliberaţi de sub puterea stăpânirii şi să fim slobozi? Cât de mulţumitori am fi fost pentru libertate şi cât de conştienţi am fi fost de adevărata ei valoare?

Astăzi, 20 martie, se celebrează peste o sută de ani de la abolirea sclaviei în China. Această formă de dependenţă a apărut încă de când omul a realizat că poate obliga o altă fiinţă umană să lucreze pentru el, folosind forţa brută, intimidarea. Astfel, între secolele al XII-lea î.Hr. şi al XX-lea d.Hr., în China a existat o lungă tradiţie a sclaviei. Mai mult de 5% din populaţia ţării a fost înrobită şi obligată să lucreze în folosul altora.

Mă întreb cât de mult doreau oamenii aceia subjugaţi eliberarea? Cât de des se gândeau la momentul dezrobirii, când vor putea privi totul cu ochii libertăţii? Şi, mai presus de toate, ce au simţit când hainele tocite de lovituri, ude de lacrimi şi murdare de sânge au fost înlocuite cu haine curate, noi, de oameni liberi?

Vă invit să-l mulţumim Tatălui nostru pentru privilegiul de a trăi în-tr-o ţară liberă, pentru că ne-a eliberat de sub puterea păcatului şi că va veni pe nori şi ne va schimba hainele mânjite cu unele albe şi fără pată. Vom spune şi noi ca Napoleon Bonaparte: „Nimic nu este mai dificil, şi totuşi mai preţios, decât să fii liber să decizi.” Să ne eliberăm de orice răutate, grijă, neajuns şi să ne aşteptăm Tatăl cu speranţă şi bucurie. De astăzi, să exersăm libertatea în Dumnezeu.

Iolanda Kristof, Lugoj (Timiş)

366like
366like
„366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment).Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor