Mai sus de albastrul cerului

Iuri Alexeevici Gagarin – primul om care a ajuns în spaţiu

Cei înţelepţi vor străluci ca strălucirea cerului fi cei ce vor învăţa pe mulţi să umble în neprihănire vor străluci ca stelele în veac fi în veci de veci. (Daniel 12:3)

Vrei să ajungi sus? Mai sus decât Gagarin? În ceruri? Fii înţelept şi pune-ţi ţinta să urmezi exemplul Domnului Isus şi cu siguranţă vei ajunge mai sus, într-un univers pe care nici nu ţi-l poţi imagina.

De câte ori seara, stând şi privind cerul plin de stele, nu ţi-ai dorit să urci măcar pentru câteva dipe şi să priveşti pământul de la înălţimea lor? Iar dacă, poate, ai fost în vârful unui munte, priveliştea te-a adus mai aproape de infinitul pe care nu îl înţelegem.

Iuri Gagarin s-a născut în satul Kluşino, aproape de Gjatsk (în prezent în regiunea Smolensk, Rusia), la 9 martie 1934. Încă din tinereţe, a devenit interesat de cosmos şi a început să viseze la spaţiul pe care avea să-l cucerească într-o bună zi. Iuri a fost descris de către profesorii din suburbia Moscovei, Liuberţî, ca fiind „inteligent şi muncitor, ocazional chiar excesiv de scrupulos”. La doar 27 de ani, a devenit primul om care a ajuns în spaţiu şi primul pe orbita Pământului. Vostok 1 (Răsăritul) s-a numit misiunea primului zbor spaţial cu echipaj uman din istoria omenirii.

Gagarin a rămas pe orbită timp de o oră şi 48 minute, demonstrând că omul poate supravieţui în spaţiu. Încărcătura navei a indus echipament pentru transmisii radio şi video şi alte dispozitive care să transmită informaţii despre starea pilotului. Gagarin s-a catapultat după reintrarea în atmosferă, coborând cu paraşuta, după cum fusese stabilit.

Ana Ţuţuianu, Lugoj (Timiş)

366like
366like
„366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment).Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video