Ai părinți?

Alexandru Stamate – handbalist român

Cinsteşte pe tatăl tău şi pe mama ta, pentru ca să trăieşti mult timp în ţara pe care ţi-o dă Domnul, Dumnezeul tău. (Exodul 20:12)

Părinţii noştri merită să îi respectăm şi să nu îi întâmpinăm cu prejudecăţi. Niciodată nu se ştie ce planuri are cu noi Dumnezeu, lucrând prin ei. Noi trebuie să îi lăsăm pe părinţii noştri să ne influenţeze pozitiv prin talentele lor, prin obiceiurile lor şi prin lucrurile pozitive din viaţa lor. Aceasta este o formă de cinstire a părinţilor!

De multe ori nu ne dăm seama ce părinţi deosebiri avem. Poate te-ai gândit că părinţii tăi sunt demodaţi şi că nu ai prea multe de învăţat de la ei. Însă lucrurile nu stau chiar aşa.

Interul stâng a fost cel mai bun om al României la CM Suedia 2011 (Campionatul Mondial de Handbal Masculin). Nici nu avea cum să fie altfel, din moment ce tatăl lui este o legendă a echipei de handbal Minaur Baia Mare. Alexandru Stamate senior este celebrul jucător care a înscris de la jumătatea terenului un gol fabulos în ultima secundă cu Zaporojie, reuşită care i-a adus echipei Minaur prima Cupă IHF, în 1985.

„Tatăl meu a fost şi va rămâne un reper. El m-a îndrumat către acest sport. Când eram copil, mergeam la meciuri, îmi dădeam seama că este o persoană importantă, dar despre isprava lui din 1985 am aflat mult mai târziu. Apoi mi-a povestit-o de 4, 5, 200 de ori. Golul l-am văzut prima dată abia prin 1997.”

Cristina Chira, Sintea Mare (Arad)

366like
366like
„366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment).Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor