Pasiune și convingere

Carlos Paredes — compozitor

Pot totul în Hristos, care mă întăreşte. (Filipeni 4:13)

Deşi numele lui nu este atât de cunoscut astăzi, omul acesta şi-a trăit pasiunea şi convingerile până la capăt şi a luptat pentru ele, indiferent cât de mari au fost obstacolele şi încercările. În viaţa de credinţă şi de slujire la care suntem chemaţi avem de suferit, de trecut obstacole şi încercări. Când însă iubirea şi recunoştinţa noastră pentru tot ceea ce a făcut Dumnezeu pentru noi este mare, putem face orice.

Poate că eşti pasionat de muzică şi te regăseşti în ea. Poate că muzica este parte din viaţa ta şi o asculţi zilnic sau poate că eşti mai mult decât un simplu admirator, poate chiar te-ai hotărât să valorifici această pasiune. Dar ţi-ai pus vreodată întrebarea: Cum au luat fiinţă şi cine a compus melodiile pe care eu le iubesc atât de mult?

Cel mai mare compozitor de muzică pentru chitară a fost un portughez pe nume Carlos Paredes. Acesta s-a născut în 16 februarie 1925, în Coimbra. A început să cânte la chitară la vârsta de 4 ani, iar la 11 ani şi-a început cariera muzicală. A colaborat cu tot felul de oameni importanţi ai vremii.

Din cauza opoziţiei pe care a manifestat-o faţă de dictatura portugheză a ajuns în închisoare. Acolo fost considerat nebun de către ceilalţi deţinuţi pentru simplul fapt că îşi realiza compoziţiile muzicale în minte. După ce a scăpat din detenţia politică, Paredes a fost considerat un erou, dar el nu a aceptat acest statut spunând că „mulţi oameni au avut de suferit mai rău decât mine”.

Anelore Tăşală, Ciopeia (Hunedoara)

366like
366like
„366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment).Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video