Depășind viteza sunetului

Chuck Yaeger

Cei ce se încred în Domnul îsi înnoiesc puterea; ei zboară ca vulturii; aleargă şi nu obosesc, umblă şi nu ostenesc. (Isaia 40:31)

Poate că uneori crezi că ai ajuns la limită, că nu poţi să mergi mai departe, însă speranţa poate fi dincolo de orizont, iar ajutorul poate fi la distanţă de o rugăciune. Trebuie să ştii doar un lucru: Dumnezeu te poate ajuta să-ţi depăşeşti limitele.

Chuck Yaeger, născut în data de 13 februarie 1923, la Myria, Virginia, a fost pilot în timpul celui de-al Doilea Război Mondial şi a zburat în 64 de misiuni deasupra Europei. A doborât 13 avioane germane şi a fost el însuşi doborât în Franţa, dar a scăpat cu ajutorul Rezistenţei Franceze.

De asemenea, el a fost primul om care a depăşit viteza sunetului. Timp de ani de zile, mulţi aviatori au crezut că omul nu era destinat să zboare cu o viteză mai mare decât viteza sunetului, teoretizând că presiunea exercitată ar dezmembra aeronava. Yaeger a demonstrat că este posibil să zbori cu o aeronavă care se deplasează cu această viteză.

 

Ştefan-Răzvan Boboc, LTA, Craiova

366like
366like
„366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment).Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor