Eșecul nu este o opțiune

Abraham Lincoln – preşedinte SUA

De aceea, nu suntem descurajaţi… Căci necazul nostru uşor de purtat şi temporar lucrează în noi o greutate veşnică de slavă, dincolo de orice imaginaţie. (2 Corinteni 4:16 p.p.,17, NTR)

Într-unul dintre discursurile lui memorabile a afirmat: „Îngrijorarea mea nu este că ai putea eşua, ci că ai putea să fii mulţumit cu eşecul tău.” Chiar dacă ai eşuat sau te simţi fără valoare, pentru Dumnezeu eşti cu adevărat important. Dezamăgirile te pregătesc pentru o misiune specială aici, pe pământ, şi o viaţă eternă în ceruri. Fii perseverent! Alături de Dumnezeu, succesul este singura opţiune.

Ai avut cu siguranţă momente când ai simţit că toate lucrurile îţi sunt potrivnice sau că este imposibil să reuşeşti. Poate chiar acum simţi că vei eşua sau nu te simţi capabil să mai încerci.

Tânărul Abraham avea toate motivele să creadă aşa. S-a născut într-o cabană de buşteni cu o singură cameră, în familia unor fermieri săraci şi aproape analfabeţi. La 9 ani, mama lui a murit. Educaţia formală de care a avut parte a fost sporadică, ajungând, cumulat, la un an de zile. Lucrul acesta l-a împiedicat să se înscrie la Facultatea de Drept pentru a-şi împlini visul de a fi avocat.

Mai târziu, logodnica lui a murit, a eşuat de două ori în afaceri si a fost înfrânt de opt ori în alegeri. A avut o cădere nervoasă care l-a ţinut şase luni la pat, iar în cea mai mare parte a timpului a suferit de „melancolie” – condiţie medicală cunoscută azi ca depresie clinică. Din fericire, toate acestea nu l-au împiedicat pe Abraham Lincoln să fie autodidact, să studieze singur manualele de drept şi să devină avocat. La 51 de ani, a fost ales preşedinte al SUA şi a condus ţara prin cea mai mare criză morală, constituţională şi politică. Este considerat de istorici cel mai bun preşedinte al SUA.

 

Florin Mitriş, Craiova

366like
366like
„366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment).Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video