Isus Hristos – Adevărul

Feodor Mihailovici Dostoievski

Isus i-a zis: „Eu sunt Calea, Adevărul şi Viata. Nimeni nu vine la Tatăl decât prin Mine’’ (Ioan 14:6)

Dostoievski a spus: „Dacă mi-ar demonstra cineva că Hristos Se află în afara adevărului şi ar fi real că adevărul se află în afara lui Hristos, aş prefera să rămân cu Hristos decât cu adevărul.” Isus spune despre Sine că este adevărul. Cauţi să îl cunoşti şi să îl urmezi? Rămâi tu lângă El indiferent de circumstanţe? Analizează viaţa ta şi alege să trăieşti cu adevărat! Alege-I pe Hristos!

Când vorbim despre literatură universală, vorbim despre marii scriitori care, prin operele lor, au devenit reprezentativi pentru cultura lumii. Dostoievski este, alături de Tolstoi, unul dintre principalii scriitori care au aparţinut vârstei de aur a literaturii ruse şi unul dintre cei mai reprezentativi pentru cultura Rusiei şi a Europei ortodoxe.

Feodor Mihailovici Dostoievski s-a născut la 11 noiembrie 1821 şi a murit pe 9 februarie 1881 la Sankt Petersburg, Rusia. Operele lui au avut un efect profund şi de durată asupra literaturii, filosofiei, psihologiei şi teologiei secolului al XX-lea. Cele mai cunoscute creaţii ale lui sunt cele patru mari romane: Crimă şi pedeapsă, Idiotul, Fraţii Karamazov si Demonii. Cărţile lui Dostoievski au fost traduse si comentate în 170 de limbi din întreaga lume.

În cărţile sale apar adesea citate şi aluzii biblice. Chiar înainte să moară, el a rugat-o pe soţia lui să îi citească din Biblie, iar pe piatra lui de mormânt stă scris textul din Evanghelia lui Ioan 12:24: „Adevărat, adevărat vă spun că, dacă grăuntele de grâu care a căzut pe pământ nu moare, rămâne singur, dar, dacă moare, aduce mult rod.”

Adela Gesica Gabriela Chirlac, Hunedoara

366like
366like
„366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment).Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor