Ca stelele pe cer…

Sir William Huggins – astronom

Cei înţelepţi vor străluci ca strălucirea cerului şi cei ce vor învăţa pe mulţi să umble în neprihănire vor străluci ca stelele în veac şi în veci de veci. (Daniel 12:3)

Îţi doresc, dragul meu prieten, să fii asemenea stelelor, un luminător pe cărarea vieţii. Îţi doresc ca prin puterea ce ţi-a fost dăruită de Creator să străbaţi negura vremurilor şi să aduci strălucire printre prieteni, colegi sau chiar în propria familie!

Cu siguranţă, la şcoală, în primii ani de gimnaziu, când am făcut cunoştinţă pentru întâia oară cu fizica, chimia sau astronomia, eram fascinaţi de imensitatea Universului şi de legile sale, de marile descoperiri ale omenirii, precum şi de cea mai mică experienţă din laborator care ne făcea să tresărim, dându-ne primii fiori ai necunoscutului. În anii liceului sau studenţiei, aprofundarea complexităţii materiei ne-a trezit cel puţin o dată fiori la gândul că nu vom reuşi, probabil, să descifrăm tainele acestea.

William Huggins s-a născut pe 7 februarie 1824. Construind un observator privat, el a reuşit să combine puterea telescopului de a capta lumina unei stele cu capacitatea unui spectroscop ataşat la capătul telescopului, astfel încât să împartă lumina stelelor în culorile sale componente. Observaţiile sale au arătat că stelele sunt compuse din aceleaşi elemente chimice regăsite pe Soare şi pe Pământ. Altfel spus, pentru oameni, stelele sunt nişte sori cu o putere de a lumina mai mică decât aceea a Soarelui.

În ziua a patra a creaţiei, Dumnezeu a creionat într-un chip desăvârşit acest tablou cosmic, în care a aşezat Soarele, Luna şi stelele cu scopul de a fi nişte luminători pentru oameni.

Georgia Ruxandra Derecichei, Oradea

366like
366like
„366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment).Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor