Libertatea, o lamă cu două tăișuri

Ratificarea celui de-al 13 Amendament

Rămâneţi dar tari fi nu vă plecaţi iarăşi sub jugul robiei. (Galateni 5:1)

Tatăl ceresc ne-a creat sfinţi şi fericiţi şi, mai presus de toate, liberi. El nu ne-a constrâns niciodată şi ne-a lăsat să ne alegem propria cale. Omul a ales însă să poarte însemnele decăderii, pătând caracterul primit. Totuşi cu atât mai minunat este faptul că El nu a plecat de lângă noi, chiar dacă am folosit nechibzuit libertatea primită. Tatăl este dispus să ne ierte şi să ne elibereze din jugul păcatului. Să ne lăsăm deci destinul în mâinile Sale.

Fiecare dintre noi am visat o dată în viaţă să călătorim cât mai departe de locurile natale. Pământul cel mai plin de binecuvântări pare a fi continentul american. Într-adevăr, Domnul şi-a revărsat harul peste coloniştii stabiliţi aici.

Pare imposibil să îţi imaginezi viaţa într-o ţară precum SUA fără dreptul de a fi liber indiferent de etnie sau rasă. Şi totuşi sclavia a existat până şi în această ţară a cărei denumire este astăzi sinonimă cu „libertatea”. Omul care a luptat pentru un viitor fără sclavie şi pentru drepturile omului, pentru libertate şi egalitate a fost Abraham Lincoln. În timpul mandatului său prezidenţial, a izbucnit Războiul Civil.

În timpul acestei crize, Lincoln a dovedit că este omul binecuvântat pe care Dumnezeu l-a lăsat în fruntea statului. Datorită credinţei sale, în urma ratificării din Georgia, SUA au adoptat în Constituţie amendamentul prin care a fost abolită sclavia. „Biblia este cel mai mare dar dat omului” a spus Lincoln. Este limpede că el a acţionat după exemplul divin, dorind ca toţi oamenii să fie liberi, precum au fost creaţi.

Melinda Demeter, Cugir (Alba)

366like
366like
„366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment).Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor